Sekaná 11. týden
Scuk v novém
Průvodce s výběrem těch nejlepších podniků v České republice změnil majitele, podobu, a hlavně zaměření. Scuk se teď soustředí hlavně na farmáře a další místní výrobce potravin, tzv. scukaře. Najdete mezi nimi například Stateček na Rachačkách, lihovar Žufánek nebo Nemléko. Scuk nově přinese také koncept společných nákupů, který umožní výrazně snížit náklady na objednávku a vytvoří okolo sebe komunitu lidí, kteří sdílejí vášeň pro lokální produkty.
Heston Blumenthal v Dubaji
Již třetí pobočku podniku Dinner by Heston Blumenthal otevře stejnojmenný šéfkuchař slavné restaurace The Fat Duck ve Spojených arabských emirátech. Plán je jasný: převádět historické klasiky do kontextu současné gastronomie. Domovská Dinner by Heston Blumenthal v Londýně má dvě michelinské hvězdy.
Proč je málo kuchařů?
Je to tak: gastronomie se už pár let potýká s akutním nedostatkem těch, na kterých to všechno stojí – tedy kuchařů. Máme pro vás 5 důvodů a 5 návrhů řešení.
Barbie šéfkuchařka
První Barbie v rondonu je tady! Vznikla podle francouzské šéfkuchařky Hélène Darroze. Značka chce novou kolekcí panenek podpořit všechny ženy, které rozbíjejí hranice tradičně mužských oborů, a inspirovat tak holčičky k tomu, aby měly odvahu plnit si své sny.
Bylo všechno v pořádku?
Tahle otázka občas ujede obsluze i v těch nejlepších restauracích. Proč nedává smysl? A na co se zeptat místo toho? Vysvětlí vám to Filip Trčka.
Kritici o Nomě 2.0
Ano, je tak úžasná, jak se říká. Ano, opravdu stojí za to. Ano, dvojka je lepší než jednička. A dál? Přečtěte si, co si největší světoví kritici myslí o novince Reného Redzepiho.
Michelini už klepou na dveře
Nový michelinský průvodce pro hlavní evropská města, který bude zahrnovat i Prahu, letos vyjde až na konci března. Jména oceněných restaurací budou vyhlášena v pondělí 26. 3. v Budapešti. Jak letošní udělování vidí recenzentka Eura Klára Donathová? A koho tipujete vy?
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.