Sekaná 11. týden
Optimistic Wine Club & Flemming‘s Wine
Máte rádi přírodní víno? A chcete ho dostávat domů poštou a pravidelně? V tom případě máme dobrou zprávu! David Balcar, spolumajitel Optimistic (dříve Nemléko), spustil vinný projekt s názvem Optimistic Wine Club. Koncept spočívá v předplatném, za které vám každý měsíc pošlou 3 lahve italského naturální vína – optimistická nabídka, co myslíte? Pořídit si ale samozřejmě můžete i jen jednu lahev na páteční večer.
Pro výjimečné italské víno, ale také těstoviny, kvalitní čokoládu od Claudia Coralla nebo extra panenský olivový olej si můžete zajít do karlínského Flemming‘s Wine, kde se odehrávají také vinné degustace. Vinotéka a gurmet obchod sídlí v Mississippi House v Karolinské ulici.
Na snídani do Bjukitchen
Granola je napečená a dveře jsou dokořán! Na rohu Jungmannovy a Charvátovy ulice v Praze otevřelo bistro Báry Karpíškové alias Bjukitchen. Na menu najdete lehké snídaně i obědy, domácí granolu i něco sladkého k výběrové kávě. Bistro je navíc kids friendly, v rohu má dokonce herní koutek s dětskou kuchyňkou. Posnídáte špaldovou kaši s citrusy, slanou ovesnou kaši, anebo dáte přednost omeletě s čedarem?
Země projekt, Cidershow a pop-upy nejen v Praze
Lidi ze Země projektu, známí svými pop-upy, mají spoustu plánů! 25. března navštíví vršovické Lya Beer, kde upečou pizzu. O tři dny později se objeví na Cidershow v Pragovce a během jara budou vařit v kavárně Super Tramp Coffee u Národní třídy. Těšit se můžete na ramen, smažené kuře s hranolky i na smashed burgery. Na co máte chuť?
Pop-up si naplánovala také Katka Jakusová se svým Slice Slice Baby – 23. března se přemístí do vietnamského bistra Nhà hai hành. Podávat se bude například pizza Rosa s mletým masem s krevetovou pastou, mexickým koriandrem, limetovými listy, smaženou cibulkou a vejcem.
Už teď se můžete začít těšit na pop-up kreativního šéfkuchaře z Umu Františka Skopce, který přijede 15. dubna vařit do boutique hotelu V Bezovém Údolí nedaleko Liberce – stačí zavolat do jejich restaurace a udělat si na daný večer rezervaci. Mimochodem věděli jste, že tamní šéfkuchař Karel Doležal svého času vařil v Café Savoy?
Na víkend do Berlína?
Jestli máte v nejbližší době v plánu navštívit tuto německou metropoli, na seznamu by vám neměla chybět nově otevřená restaurace Trio Berlin v centrální čtvrti Mitte. Ochutáte tam tradiční německou kuchyni v moderním pojetí. Na konceptu se podílel i šéfkuchař Vadim Otto Ursus, který vede podnik Otto Berlin – ten znáte?
Gastronomie k poslechu, ke čtení i k vidění
Pokud máte chuť také si o gastronomii něco poslechnout, pusťte si nový díl podcastu Lukáše Hejlíka Velká žranice – tentokrát se věnuje české cukrařině a dává slovo Heleně Fléglové z Pastry Academy, Báře Lamáčové z Café Osmička v Humpolci a Josefu Maršálkovi. Nahrávání si užili pěkně tematicky – u nového snídaňového menu v cukrárně Myšák. Další díl podcastu zveřejnila i Hana Michopulu. Zaměřila se na ramen s Jirkou Marečkem, přípravu vajec se šéfkuchařem Františkem Skopcem a na synbiotický půst podle blogu Zkvašeno.
Do knihkupectví míří jedna krásná kulinářská sbírka. V knize Chefwise: Life Lessons from Leading Chefs Around the World najdete inspiraci od nejlepších světových kuchařů i majitelů známých podniků, kteří tu sdílejí své životní zkušenosti i pohled na gastronomii. Dílo vyjde koncem března a svůj podíl na ní má i šéfkuchař La Degustation Bohême Bourgeoise Oldřich Sahajdák. Pokud jste už teď zvědaví, neváhejte a předobjednávejte!
Na televizních obrazovkách běží nový pořad Pohlreichův souboj restaurací, ve kterém spolu soutěží tuzemské podniky. Arbitrem je právě Zdeněk Pohlreich, hodnotí se především kreativita a týmová souhra. Naposledy se proti sobě postavily italské restaurace Di Nuovo a Dejvická 34. Co tomu říkáte?
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.