Sekaná 15. týden
U stánku
Český street food existuje! V novém pořadu na Streamu ho začal mapovat Michal „Hugo“ Hromas, známý z pořadu Ve vlastní šťávě na Radivu Wave. První díl vás provede mezi tureckými kebaby v Praze, v dalším si Hugo Hromas posvítí na burgery.
Barista roku má vítěze
Je jím Adam Neubauer, který v minulosti pracoval například v EMA espresso baru, Café Lounge ale i v Londýně. „Tušil jsem, že se bude rozhodovat mezi Adamem Neubauerem a Adamem Obrátilem (ten nakonec skončil stříbrný). Zaslouží si to, protože odvádí perfektní práci a je to zkušený profesionál na kávové scéně,“ komentoval hlavní barista Ambiente Ondřej Štökl.
Premiéra nové řady Chef’s Table
Úspěšný dokumentární seriál z kuchařského prostředí dnes 13. dubna startuje se speciální sérií. Zaměří se pouze na sladké a postupně představí čtyři šéfcukráře - Jordi Rocu z El Celler de Can Roca, sicilského zmrzlináře Corrada Assenza, cookie královnu Christinu Tosi a Willa Goldfarba z restaurace Room 4 Dessert, která má na menu výhradně dezerty.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=o9J7BBLpncI
Jak správně otevřít lahev vína
Podle sommelierů byste měli dodržet těchto pět důležitých kroků. Takže: Natočit etiketu směrem k hostovi, mít připravený ubrousek, vývrtku a pak už jen čtyři až pět otáček. Finální vytažení korku by se mělo obejít bez zvuku. Podrobněji na Fine Dining Lovers.
Pochvala od New York Times
V gastronomii by si ji přál dostat každý, tentokrát přistála u Davida Changa. Jeho restaurace Momofuku Seiobo v australském Sydney se raduje z velmi kladné recenze v jedné z nejrenomovanějších kulinářských rubrik na světě. Jen tak dál!
Takhle pad thai nechutná
Dozvěděl se slavný kuchař Gordon Ramsay poté, co se tuhle specialitu z rýžových nudlí pokusil uvařit před rodilým Thajcem. „Pad thai musí být trochu sladké, trochu kyselé a trochu slané. Tohle není pad thai,“ prohlásil dotyčný. Znovuobjeveným úryvkem z pořadu The F Word se teď baví celý internet.
Griluju, griluješ, grilujeme
Začalo jaro, takže nastal čas vytáhnout gril! Ukažte, co vaříte, grilujete nebo pečete, ve facebookové skupině Milujeme dobré maso. O mase tady můžete i sdílet články, a samozřejmě diskutovat.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.