facebook
instagram

Sekaná 21. týden

24. května 2018
Na královské svatbě se po milleniálsku objevily food trucky plné zmrzliny, Gordon Ramsay přišel o hvězdu a dostal se do milionové ztráty a vyhazov francouzského číšníka se bude řešit před Tribunálem lidských práv. Další plátek Sekané je tady.

Není každý den posvícení
A ví to i celebrita formátu Gordona Ramsayho. Po čtrnácti letech bude muset zavřít svou restauraci Maze. A nejen to – za posledním vydaným jídlem zůstane ztráta ve výši 3,8 milionu liber. Může za to hlavně odejmutí michelinské hvězdy v roce 2015.

View post on Instagram
 

Jak poznat dobrého výčepního?
Navede vás Lukáš Svoboda, a ten je v čepování piva mistr… mistr světa! Mimochodem, slyšeli jste už o soutěži Zlatá pípa mezi výčepními z Lokálů?

View post on Instagram
 

Vyuďte to!
Uzená žebra, párečky, nebo rovnou celé prase? Všechny uzenářské pokusy by vám mohla výrazně zjednodušit následující tabulka. V přehledně rozdělených kategoriích (vepřové, hovězí, drůbeží, jehněčí a mořské plody) najdete čas i teplotu stanovené pro každý kus masa. Další, nejen uzenářské tipy najdete ve facebookové skupině Milujeme dobré maso.

View post on Instagram
 

Královská svatba
Ano, musíme se o ní zmínit i my. Gastronomickou stránku této události totiž Harry a Meghan pojali velmi milleniálsky – na svatbě měli food trucky. Podle novomanželů nesmí mezi půlnočními svatebními svačinkami chybět zmrzlina a sendviče se slaninou. A tak je zajistily dvě dodávky.

Když jsme u těch svateb – podívejte se, jaké dorty se objevovaly na veselkách britské královské rodiny, naučte se, jak správně reagovat na žádost o ruku v restauraci, anebo si dejte limitovanou edici KFC kyblíku navrženou speciálně na počest královského sňatku.

View post on Instagram
 

Vyhazov, nebo diskriminace?
Guillaume Rey se na chvilku stal slavným díky tomu, že dostal padáka. Jméno francouzského číšníka se zřejmě brzy zapomene, o jeho reakci na výpověď z kanadské restaurace ve Vancouveru se ale bude ještě nějaký čas mluvit. Zaměstnavatel jeho chování popsal jako agresivní, hrubé a nezdvořilé. Jenže vyhozený číšník se na celou věc dívá úplně jinak a prohlašuje, že svým jednáním žádné normy nepřekročil – je prostě Francouz, a podle toho se taky chová.

Jak to ve skutečnosti bylo, teď bude řešit dokonce Tribunál lidských práv. Mezitím si můžete přečíst, jak při vyhazovu dopadli další kolegové z oboru.

Ocenění pro Jídlo a radost. Stránky, které právě čtete, získaly první cenu v soutěži Fénix content marketing v kategorii Blog. Děkujeme, že nás čtete!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme