Sekaná 38. týden
Jaká byla nejpůsobivější restaurace na světě
Hosté se do ní dostávali výtahem, sídlila totiž ve 106. a 107. patře Severní věže Světového obchodního centra na Manhattanu. Restaurace Windows on the World zahájila provoz v roce 1976 a skončila za tragických okolností 11. září 2001. Magazín Eater u příležitosti smutného výročí otiskl článek, který přináší příběh tohoto slavného podniku a nejvýdělečnější restaurace v New Yorku.
Roznáška přímo z mikrovlnky
Italian Stallion. Tak se jmenovala nová restaurace zařazená do nabídky roznáškové služby Deliveroo v Londýně. Svůj podnik tam registrovali dva youtubeři, kteří chtěli otestovat, co všechno jim tahle platforma umožní. Ukázalo se, že klidně můžou nakupovat mražené jídlo do mikrovlnky v supermarketu, trochu ho ohřát a odbavit objednávku. To vše bez hygienické kontroly.
Personálky u stolů pro hosty
Když někdy v roce 2016 Jana Bilíková přišla s tím, že by se restauracích Ambiente měly po vzoru nejlepších světových podniků zavést společné personálky, nesetkala se zrovna s pochopením. „Někteří manažeři protestovali, protože měli pocit, že to v běžném provozu není možné,“ vzpomíná Jana. Na druhé straně byli ti, kteří se nadchli – a díky nim restaurací se společnými personálkami stále přibývá.
Kaprař Sláva Grigoryk
Přes týden pomáhá šéfkuchařům vylepšit menu, o víkendu vezme pruty a vyrazí k vodě. Odkud si přivezl vášeň pro rybaření a kdy se mu splní zásadní sen? Rozhovor s kreativním šéfkuchařem Slávou Grigorykem najdete na blogu.
Další Emmy pro Anthonyho Bourdaina
Tentokrát za scénář k epizodě z Keni v jeho pořadu Patrs Unknown. Šlo o poslední díl, který Bourdain stihl před smrtí dokončit. „Kdo vypráví tyhle příběhy? Tuhle otázku dostávám často. V tomhle případě musím odpovědět, že já. Snažím se. Pozoruju. Poslouchám. Na konci dne je to vždycky můj vlastní příběh, který vyprávím. Nepatří Kamau, Keni ani Keňanům. Jejich příběhy teprve uslyšíme,“ napsal do krátké poznámky, která následuje po titulcích.
https://twitter.com/TelevisionAcad/status/1173049564770619392?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1173049564770619392&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eater.com%2F2019%2F9%2F16%2F20868298%2Fanthony-bourdain-posthumous-emmy-award-parts-unknown
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.