facebook
instagram

Sekaná 39. týden

29. září 2017
V dnešní Sekané jsme si posvítili na nejotravnější část návštěvy restaurace, odmítnuté michelinské komisaře i na Nášup v režii Brasileira. Pusťte se do toho!

Nejotravnější část pobytu v restauraci

„Čekání na účet je alespoň pro mě právě to nejotravnější. Nedobrovolně strávený čas v podniku, který jsem se už dávno rozhodl opustit. Neúprosně ubíhající čas do další schůzky. Vězení, ze kterého není legální cesty ven. A co navíc? Zbytečná chyba, která ovlivní můj celkový dojem,“ píše ve svém nejnovějším sloupku Filip Trčka. Jak z toho ven?

Noma to nestihne

Otevření restaurace Noma 2.0 s vlastní městskou zahradou plánoval René Redzepi na konec tohoto roku. Rekonstrukce se ale protáhla, a tak se zahájení provozu musí odsunout na rok 2018. Údajně to bude hned v lednu, ale znáte to…

Děkujeme, ale už nám je nedávejte

Francouzský šéfkuchař Sébastien Bras se vzdal svých michelinských hvězd. Jeho restaurace Le Suquet à Laguiole si tři hvězdy drží už od roku 1999. Prý to vytváří neúměrný tlak na celý tým a hosté chodí na večeře s přehnaným očekáváním. „Chceme v tom, co děláme, pokračovat s vervou a elánem a nabízet jídlo a služby, na kterých to bude znát,“ prohlásil Bras.

V jednom ohni

Rádi bychom do Brasileira Slovanský dům a U Radnice dostali „živý“ oheň. Co dokáže, si kolegové z obou brazilských restaurací vyzkoušeli minulý týden na statku Souticích, kde pod širým nebem proběhl Nášup V jednom ohni. Dvanáctichodové menu odvařili bez elektřiny, zato za pomocí různých jihoamerických technik a právě ohně. Hosté odjížděli nadšení.

View post on Instagram
 

Rezervace stolů přes Airbnb

Airbnb se zaměřilo na restaurace. Kromě sekce zážitků má teď v plánu nabízet i rezervace stolů. Za 13 milionů dolarů si koupilo rezervační aplikaci Resy. „Když lidem pomůžeme najít dobrý podnik v okolí, posuneme tím Airbnb z čistě ubytovací platformy na průvodce celou dovolenou,“ řekl CEO Brian Chesky.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme