facebook
instagram

Sekaná 37. týden

15. září 2017
Nová cukrárna ve Vodičkově ulici, návod, jak si udržovat houbičku čistou, pinzeta do každé kuchyně a odhalení tajné pop-up večeře Nomy za 2000 dolarů. Nic nám neuteče.

Cukrárna Myšák otevřela

Ambiente navazuje na prvorepublikovou tradici cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici v Praze. Nabízí klasické české zákusky, dorty i poháry a doplňuje je snídaněmi a výběrovou kávou. Zatím funguje v testovacím provozu. Podrobnosti najdete na Facebooku a Instagramu.

View post on Instagram
 

Pinzeta do každé kuchyně

„Vím přesně, co si kuchaři myslí o restauracích, kde používají pinzety,“ říká kuchařka Sohla El-Waylly v článku na serveru Serious Eats. Přesto klade všem kolegům na srdce, aby si minimálně jednu pořídili. Bez kuchyňské pinzety si vaření už nedokáže představit – snadno s ní otočíte steak na pánvi nebo vytáhnete kousek skořápky z vajíček. Zdaleka to není jen nástroj pro aranžování jídla na talíř! Sohla navíc poradí, jaký typ pinzety si pořídit.

View post on Instagram
 

Jak udržet kuchyňskou houbičku čistou

Na centimetru krychlovém houbičky je asi 45 miliard bakterií, tvrdí vědci. Takový svinčík prý nikde jinde neexistuje, možná kromě lidského střeva. Udržet houbičku opravdu čistou nejde, ale aspoň máme tři tipy, díky kterým se zbavíte toho nejhoršího: Ohlídejte si, aby nepřišla do styku se syrovým masem, po dvou týdnech ji vyhoďte a vezměte si novou a občas ji ohřejte v mikrovlnce. To zabije ty nejagresivnější bakterie.

Volno pro kuchaře

Šéfkuchař Ben Shewry z australské restaurace Attica si řekl, že dá zaměstnancům tři dny v týdnu oraz. Pracují už jen 48 hodin týdně, čtyřikrát po dvanácti hodinách. „Kuchaři jsou lidé, ne stroje. Zaslouží si mít čas na soukromý život,“ prohlásil. Jeho post na Instagramu, kde své rozhodnutí zdůvodňuje, nasbíral přes 8000 souhlasných srdíček ani ne za týden.

View post on Instagram
 

Další zářez Davida Changa

Tentokrát má jít o obří Momofuku Noodle Bar v New Yorku, ve stejné budově jako restaurace Per Se a Masa. Šéfkuchařem by měl být Tony Kim, který v Momofuku pracuje od roku 2013. Otevření se plánuje na léto a Changovo impérium se tak rozroste o další pobočku.

Jídlo, jídlo a zase jídlo

Můžete si vychutnat celou řadu nových dokumentů a pořadů na tohle téma. Venku je například trailer na desátou sérii cestovatelského pořadu Anthonyho Bourdaina Parts Unknown, film o nejvyšším gastronomickém ocenění Michelin Guide anebo dokument o životě a práci španělského šéfkuchaře Alberta Adrià a jeho restauraci Enigma.

Přísně tajné

Noma měla pop-up na Manhattanu. Cenu za večeři s vinným párováním nasadili na neuvěřitelných 2000 dolarů. A vyprodali. Lístky byly tentokrát k dispozici jen členům elitního newyorského klubu Spring Place, obyčejní smrtelníci byli bez šance. Jinak otevřený tým dánské restaurace držel tuhle informaci dost pod pokličkou a není se co divit – požadovaná částka nadzvedla nejedno obočí. Po důkladném prošmejdění Instagramu jsme pro vás objevili celou fotoreportáž.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme