facebook
instagram

Sekaná 41. týden

13. října 2017
V Sekané tento týden vysvětlíme, proč jsme se letěli podívat až do Brazílie, kam se jezdí inspirovat René Redzepi, čeho se týká nejnovější trend v gastronomii, a vyhlásíme si nejlepší bar na světě.

Kuchyň za 20 milonů dolarů

Kuchyně šéfkuchaře Thomase Kellera v kalifornské The French Laundry má za sebou velkou rekonstrukci. Za 20 milionů dolarů. Zabírá téměř 200 metrů čtverečních, je opravdu moderní a Keller je z ní nadšený. Ve videu vás vezme na prohlídku.

Výlet za caipirinhou

Restaurace Brasileiro patří k nejstarším konceptům Ambiente. Chystají se v nich novinky, ještě před jejich zavedením se ale pracovní skupina v čele s Tomášem Karpíškem vydala na inspirační cestu přímo do Brazílie. Cíl? Podívat se, co je v brazilské gastronomii nového, a mimo jiné vymyslet, jak do Brasileira dostat otevřený oheň. Kolegové vše zaznamenávají na Instagramu.

View post on Instagram
 

Na koktejl do Londýna

Nejlepším barem světa je oficiálně American Bar v Londýně. Gratulace přitom neputují jen do Spojeného království, ale taky na Slovensko, protože American Bar v ikonickém hotelu Savoy vede slovenský rodák Erik Lorincz. Hotelový bar, který je v provozu už od roku 1893, obdržel hned dvě ocenění, a to Nejlepší bar světa a Nejlepší bar Evropy. Na vrchol se vrátil po roční pauze.

View post on Instagram
 

Afrika jede

Ve Fine Dining Lovers upozorňují na jeden ze současných gastronomických trendů – africké chutě. Inspirace Afrikou se začíná odrážet v jídelních lístcích restaurací v Americe i Evropě. Dušená masa, kari nebo specialita tajine – osvětu rozjeli dva šéfkuchaři původem z Afriky: Grace Odogbili a Marcus Samuelsson.

Eleven Madison Park po rekonstrukci

Nejlepší restaurace světa je po čtyřměsíčním vylepšování interiéru opět otevřená. Majitelé Daniel Humm a Will Guidara tenhle úkol svěřili architektům z Alied Works. První fotografie jsou venku, takže vás zveme na prohlídku.

View post on Instagram
 

Novinky od Redzepiho

„Děláme přesně to, co před čtrnácti lety, když jsme otevírali první Nomu. Jezdíme od řezníka k řezníkovi, od farmáře k farmáři a od rybáře k rybáři,“ vypráví šéfkuchař René Redzepi ve videu, v němž shrnuje, jak je na tom s přípravou Nomy 2.0. Na konci přiznává, že kvůli průtahům rekonstrukce nestihne otevřít v prosinci, jak bylo původně v plánu. Aktuální zpozdění je ale prý jen měsíc, maximálně dva.

https://vimeo.com/235746209

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme