facebook
instagram

Sekaná 45. týden

10. listopadu 2017
O čem se v gastronomii právě mluví? Restaurace Noma vydražila svůj nábytek za desetitisíce dolarů, Sofee se představila na Prague Bar Show a na Fine Dining Lovers vám vysvětlí úplně všechno o pozicích v kuchyni i na place.

Rozprodaná Noma

Fanoušci Redzepiho a severské kuchyně i designu se minulý týden předháněli v aukci, kterou organizovala dánská restaurace Noma. Dražil se nábytek a další předměty z původního prostoru restaurace. A velmi úspěšně – například dubové židle se odkleply za 5 000 dolarů.

A pozor, žhavá novinka: Do nové Nomy si můžete od 16. listopadu udělat rezervaci! Definitivně se otevře v únoru. Menu zaměřené na mořské plody bude stát 2 250 dánských korun.

View post on Instagram
 

Kdo je kdo

Víte, co má ve fine diningu na starost kreativní šéfkuchař, chef de cuisine nebo expeditor? Udělejte si jasno díky přehledné infografice od Fine Dining Lovers.

Sofee na Prague Bar Show

Naše nová sofistikovaná káva Sofee se představila na Prague Bar Show. Jak si to užila, uvidíte ve fotogalerii.

View post on Instagram
 

Číšníci pod drobnohledem

Jaké detaily si hosté z návštěvy restaurace pamatují? „Znovu jsem si uvědomil, co všechno a jak pozorně hosté vnímají. Většinou si ani personál restaurací nevšimne, pod jakým dokonalým drobnohledem se každý den ocitá,“ upozorňuje Filip Trčka ve svém posledním sloupku v Lidovkách.

11 technik vaření na ohni

Všechny jsme je vyzkoušeli a teď se na ně můžete podívat zblízka. Kotlíky, rendlíky, flambování, popel i gril. Jde to i bez kuchyně a elektřiny.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme