Sekaná 45. týden
Rozprodaná Noma
Fanoušci Redzepiho a severské kuchyně i designu se minulý týden předháněli v aukci, kterou organizovala dánská restaurace Noma. Dražil se nábytek a další předměty z původního prostoru restaurace. A velmi úspěšně – například dubové židle se odkleply za 5 000 dolarů.
A pozor, žhavá novinka: Do nové Nomy si můžete od 16. listopadu udělat rezervaci! Definitivně se otevře v únoru. Menu zaměřené na mořské plody bude stát 2 250 dánských korun.
Kdo je kdo
Víte, co má ve fine diningu na starost kreativní šéfkuchař, chef de cuisine nebo expeditor? Udělejte si jasno díky přehledné infografice od Fine Dining Lovers.
Sofee na Prague Bar Show
Naše nová sofistikovaná káva Sofee se představila na Prague Bar Show. Jak si to užila, uvidíte ve fotogalerii.
Číšníci pod drobnohledem
Jaké detaily si hosté z návštěvy restaurace pamatují? „Znovu jsem si uvědomil, co všechno a jak pozorně hosté vnímají. Většinou si ani personál restaurací nevšimne, pod jakým dokonalým drobnohledem se každý den ocitá,“ upozorňuje Filip Trčka ve svém posledním sloupku v Lidovkách.
11 technik vaření na ohni
Všechny jsme je vyzkoušeli a teď se na ně můžete podívat zblízka. Kotlíky, rendlíky, flambování, popel i gril. Jde to i bez kuchyně a elektřiny.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.