facebook
instagram

Sekaná 49. týden

8. prosince 2017
Čím obdarovat pivaře, milovníky masa a kafaře? A jak to vypadá s Grils? Máme i novinky od Massima Bottury a něco na zahřátí v Lokále.

Bottura otevře další restauraci

V italské Florencii. Šušká se o tom, že by nový podnik měl vzniknout ve spolupráci s módní značkou Gucci, konkrétně v Gucci muzeu v Palazzo della Mercanzia. Zatím je to tajné, tak o tom nikomu neříkejte.

View post on Instagram
 

Slivovice Lokál

V Lokálech mají vlastní slivovici – ročník 2014. Zaměstnanci na ni společně sbírali švestky odrůdy Stanley a pak si ji nechali vypálit u Žufánka. Je silná, má 53 % alkoholu.

Kůlna jedničkou na Tripadvisoru

Reportéři magazínu Vice dostali na první místo v přehledu nejlepších londýnských restaurací na Tripadvisoru kůlnu jednoho ze svých redaktorů. Stačilo jim k tomu pár falešných hodnocení a na překážku nebyly ani fotky s pěnou na holení místo šlehačky.

Nedostatkové zboží

Kromě másla v posledním roce výrazně zdražila i vanilka. „Ještě loni jsme pěkný, velký vanilkový lusk kupovali za velkoobchodní cenu 30 až 40 Kč, teď se pohybujeme kolem 115 korun,“ říká Michal Hrubec z Votre plaisir. Za cenový skok může špatné počasí, které hlavně na Madagaskaru zničilo část plantáží. „Podíl na tom má i zvyšující se poptávka. Cukráři pracují s vanilkou stále častěji a to se projevuje i na ceně,“ dodává.

View post on Instagram
 

Grils už brzy!

Máme zkolaudováno! Od otevření nás dělí už jen několik provozních záležitostí, tak s námi prosím mějte ještě chvilku strpení. Děkujeme a těšíme se na vás!

Dost chutné dárky

Darujte zážitek, anebo třeba dobrý skutek. Vybrali jsme pro vás dárky, které rozradostní pivaře, milovníky masa i „kafaře“ s chutí zkoušet úplně nové věci.

Eater rozdává ceny

Šéfkuchař roku, nová restaurace roku a osobnosti z gastronomie, po kterých se příští rok vyplatí pokukovat. Každoroční ocenění redakce Eater jsou venku, prostudujte si je.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme