Sekaná 49. týden
Bottura otevře další restauraci
V italské Florencii. Šušká se o tom, že by nový podnik měl vzniknout ve spolupráci s módní značkou Gucci, konkrétně v Gucci muzeu v Palazzo della Mercanzia. Zatím je to tajné, tak o tom nikomu neříkejte.
Slivovice Lokál
V Lokálech mají vlastní slivovici – ročník 2014. Zaměstnanci na ni společně sbírali švestky odrůdy Stanley a pak si ji nechali vypálit u Žufánka. Je silná, má 53 % alkoholu.
Kůlna jedničkou na Tripadvisoru
Reportéři magazínu Vice dostali na první místo v přehledu nejlepších londýnských restaurací na Tripadvisoru kůlnu jednoho ze svých redaktorů. Stačilo jim k tomu pár falešných hodnocení a na překážku nebyly ani fotky s pěnou na holení místo šlehačky.
Nedostatkové zboží
Kromě másla v posledním roce výrazně zdražila i vanilka. „Ještě loni jsme pěkný, velký vanilkový lusk kupovali za velkoobchodní cenu 30 až 40 Kč, teď se pohybujeme kolem 115 korun,“ říká Michal Hrubec z Votre plaisir. Za cenový skok může špatné počasí, které hlavně na Madagaskaru zničilo část plantáží. „Podíl na tom má i zvyšující se poptávka. Cukráři pracují s vanilkou stále častěji a to se projevuje i na ceně,“ dodává.
Grils už brzy!
Máme zkolaudováno! Od otevření nás dělí už jen několik provozních záležitostí, tak s námi prosím mějte ještě chvilku strpení. Děkujeme a těšíme se na vás!
Dost chutné dárky
Darujte zážitek, anebo třeba dobrý skutek. Vybrali jsme pro vás dárky, které rozradostní pivaře, milovníky masa i „kafaře“ s chutí zkoušet úplně nové věci.
Eater rozdává ceny
Šéfkuchař roku, nová restaurace roku a osobnosti z gastronomie, po kterých se příští rok vyplatí pokukovat. Každoroční ocenění redakce Eater jsou venku, prostudujte si je.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.