facebook
instagram

Sekaná — 5. týden

2. února 2018
Z Francie neseme špatné zprávy –zemřela legenda světové gastronomie Paul Bocuse. Současná generace kuchařů ale smutek zahání prací: Sláva Grigoryk se v rozhovoru rozpovídal o tom, jak začínal, v Café Savoy připravili nové menu a David Chang chystá rovnou dvě novinky.

Smutné zprávy z Francie
Ve věku 91 let zemřel Paul Bocuse, kterému právem patří titul Šéfkuchař století. Už rovných padesát let si jeho restaurace v Lyonu drží tři michelinské hvězdy a ani jednou je neztratila. Čím tento šéfkuchař ovlivnil gastronomii a jaký byl jeho život? Jako bonus přihazujeme recept na Bocusova kohouta na víně.

View post on Instagram
 

Stoupnout si a makat
Českou klasiku rád vaří, tu ukrajinskou si nechává připravit od maminky. Gastronomie pro něj nebyla jasná volba, ale nakonec se ukázala jako ta nejlepší. Sláva Grigoryk je důkazem toho, že se musí zkušenosti nejprve dlouho sbírat, aby se mohly správně předat ostatním. Co obnáší pozice šéfkuchaře v tréninku? A jaká chyba se dnes často opakuje v kuchyních? To všechno Sláva prozrazuje v rozhovoru na blogu.

View post on Instagram
 

Víkendové dlouhé snídaně v Savoyi
V Café Savoy sestavili nové víkendové menu – vybrali na něj nejoblíbenější jídla hostů. Víkendové dlouhé snídaně podávají od rána do 17 hodin. Pak má kuchyň hodinovou pauzu a nevaří, aby se kuchaři mohli připravit na výdej večeří.

View post on Instagram
 

Taco + croissant = Tacro
Aneb přivítejte první croissantový hybrid letošního roku! Po cronutech Dominique Ansela vymysleli ten svůj majitelé pekárny Vive la Tarte v San Franciscu. Tradiční recept pozměnili tak, aby dobře ladil s kyselejšími náplněmi klasických tacos. Novinka se první den vyprodala během pouhých dvou hodin.

View post on Instagram
 

30 pod 30
New kids on the block v Ambiente jsme představili minulý týden, teď je na řadě Forbes. Do každoročního žebříčku 30 pod 30 pro Evropu se totiž tentokrát dostali i tři šéfkuchaři. Jsou mladí, nadějní a určitě o nich ještě uslyšíme. A jak vypadá český žebříček Forbesu?

Salt Bae pohořel
Své desetimilionové publikum na Instagramu se slavný turecký řezník rozhodl využít velmi odvážně – další pobočku své steakové restaurace otevřel přímo na Manhattanu. Nějak už ale nedomyslel, že jeho steaky za stovky dolarů přijdou ochutnat i opravdoví food kritici. Jejich hodnocení? Je to suché, předražené, bez chuti a tuhé. Uf.

Malí myšáci do Myšáka!
Za pololetní vysvědčení odměnu. Když řeknou školáci v cukrárně Myšák heslo VYSVĚDČENÍ, mají pohár na účet podniku.

View post on Instagram
 

David Chang otevírá nový podnik a natáčí
Americký šéfkuchař David Chang pracuje hned na dvou velkých projektech. Tím prvním je restaurace v LA Majordomo, zaměřená na uzené maso. A brzy ho potkáte i na Netflixu, kde uvede nový seriál Ugly Delicious.

Cukráři na Chef's table
Netflix oznámil novou sérii Chef's table. Spustí ji v dubnu a bude o cukrářích.

View post on Instagram
 
ambiLogo

Večeře v Esce

Přijďte na večeři do Esky a dejte si degustaci. Pětichodové menu podle výběru šéfkuchaře vám postupně naservírují doprostřed stolu.Doporučujeme rezervaci.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme