Tatarák à la parisienne
Vsaďte na čerstvé a kvalitní suroviny a připravte si parádní tatarák. V Cafe Savoy ho dělají po francouzsku – s kapary, okurkami a dijonskou hořčicí. A recept?
Na 2 porce:
- 380–400 g hovězího masa (například vrchní šál kýty)
- 1 cibule
- 1 žampion
- 30 g kaparů
- 1–2 kyselé okurky
Na marinádu:
- 2 žloutky
- 30 ml smetany ke šlehání
- 40 g dijonské hořčice
- 25 g majonézy
- 50 g kečupu
- špetka mletého chilli
- špetka mleté sladké papriky
- mletý černý pepř
- sůl
Postup:
- Všechny suroviny na marinádu důkladně rozmixujte.
- Cibuli, žampion, kapary a kyselé okurky pokrájejte nadrobno.
- Maso pomelte pomocí masového strojku nebo naškrábejte nožem.
- Umleté hovězí promícheje s marinádou, cibulí, kapary, žampiony a okurkami.
- Tatarák podávejte nejlépe s domácími hranolky.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.