Třetí série Chef’s Table je venku
Ivan Orkin (restaurace Ivan Ramen v New Yorku a Tokiu)
Šéfkuchař Ivan Orkin dokázal nemožné - jako „židovský kluk z Long Islandu“, jak sám sebe často nazývá, otevřel přímo v Tokiu restauraci s ramenem. Američan, který bude Japoncům vařit jejich nedotknutelnou nudlovou polévku, byl do té doby něco naprosto nemyslitelného. Jemu se ale z restaurace Ivan Ramen podařilo vytvořit naprosto kultovní místo. Od té doby stihl otevřít ještě další tři pobočky - jednu v Tokiu a dvě v New Yorku. Najít volnou židli alespoň v jedné z nich je téměř nadlidský úkol.
Jeong Kwan (chrám Baekyangsa, Jižní Korea)
Když tento týden promítali díl s Jeong Kwan na Mezinárodním kulinářském filmovém festivalu v Berlíně, následoval potlesk ve stoje. Díl s chrámovou sestrou z Jížní Koreje by možná nikdo nečekal, tahle zen-buddhistka ale pěstuje zeleninu na vlastní farmě, fermentuje a hostí mnichy, jeptišky a kohokoliv, kdo do jejího chrámu zavítá. New York Times i Guardian o její kuchyni mluví jako o jednom z největších gastronomických zážitků na světě a tenhle díl jako tenhle se na Chef’s Table asi nebude ještě hodně dlouho opakovat.
Nancy Silverton (Mozza Restaurant Group v Kalifornii a Singapuru)
Evropskou chlebovou revoluci, kterou si teď všichni společně užíváme, má na svědomí mimo jiné právě Nancy Silverston a její La Brea Bakery. Vedle kuchařek, které ostatní kolegové v oboru skupují ve velkém, a vedení úspěšné sítě restaurací po celém světě, se stíhá každý den ukázat v kuchyni, aby svým hostům sama uvařila. Další žena, která boří zažité stereotypy v oblasti gastronomie.
Tim Raue (restaurace Tim Raue v Berlíně)
Jeho restaurace Tim Raue je vyrezervovaná na několik měsíců dopředu. V roce 2012 byl za své umění spojovat tradiční německé suroviny s chutěmi Asie oceněn michelinskou hvězdou. Tento díl Chef’s Table poodhalí kromě kuchařského umění také zajímavý příběh toho, jak se mladý šéfkuchař vypracoval z těch nejhorších podmínek po boku násilnického otce a kriminálních gangů z ulic Berlína až k jedné z nejlepších restaurací na světě.
Virgilio Martinez (restaurace Central v Peru)
Když kvůli zranění musel Martinez ukončit svou skejťáckou kariéru, začalo ho to bavit v kuchyni. Objel ty nejzajímavější restaurace na světě jako Lutece, Can Fabes nebo Astrid & Gaston a vrátil se do rodného Peru, aby v Limě otevřel svou vlastní restauraci Central. Ta je dnes hodnocena jako čtvrtá nejlepší restaurace světa. V pátém díle Chef’s Table pochopíme proč.
Vladimir Mukhin (restaurace White Rabbit v Moskvě)
V posledním díle této série se přesuneme do Ruska. Jeden z šéfkuchařů, který tady diktuje trendy, je bezpochyby Vladimir Mukhin. Ve své restauraci White Rabbit se snaží dostat ruskou kuchyni na světovou úroveň, kombinuje nejnovější kuchařské techniky s tradičními ruskými pokrmy. Prestižní žebříček World’s Best Restaurants ho zařadil do top dvacítky nejlepších kuchařů na světě.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.