facebook
instagram

6 tipů na výlet za masem

22. února 2017
Foto: archivy restaurací
Milujete dobré maso a záleží vám na tom, odkud pochází? Firma Amaso, která funguje jako dvorní dodavatel masa do celého Ambiente, má spoustu zákazníků i mimo tuto síť. „Jsou to většinou nadšení lidé, kteří se dívají na gastronomii moderně. Je pro ně důležité, co vaří a z čeho,“ říká Vlasta Lacina, který Amasu šéfuje. Právě do Amasa začali před lety vybírat jen ty nejlepší kusy z českého strakatého skotu a vyvěšovat je za sucha, aby maso zůstalo křehké a šťavnaté. Vybrali jsme šest zajímavých podniků, kde ho můžete ochutnat.

Blackdog

Berounská legenda s domácími burgery a tex-mex kuchyní, kde si o víkendu bez rezervace téměř nesednete. Spolumajitelka Blackdogu Eva Van Wagenen se zajímá o udržitelnost a ekologii v restauracích a suroviny pečlivě vybírá u lokálních dodavatelů. V loňském roce otevřela druhou pobočku v Praze na Palackého náměstí, zaměřenou spíše na tapas a jihoamerickou kuchyni. V denní nabídce ale burger najdete.

Rest

Tapas nabízejí i v restauraci Rest na pražském Podolském nábřeží. Na menu je i bohatý výběr mořských plodů a ryb a kromě toho vám na grilu připraví hovězí steak dle denní nabídky. My doporučujeme jejich tatarský biftek se šalotkou, kapary, kyselou okurkou, topinkou a uzeným máslem. Tip: 25. února v Restu chystají zabijačku v doprovodu živé hudby.

Mr. HotDog

V Kamenické ulici na Letné najdete bistro Mr. HotDog. Menu obsahuje sérii hotdogů v americkém stylu v kombinaci s ultra křupavými hranolkami. Připraví vám i malý burger, kterému říkají slider. Mr. HotDog také každoročně pořádá oblíbenou soutěž v pojídání hotdogů. Loni se zúčastnil i František Kšána z řeznictví Naše maso, který si sem své párky přišel tak trochu zkontrolovat. Za něj prý všechno v pořádku. Večer se tu klidně zastavte na drink, na lístku je například výborná margharita.

Brixton Balls

Netradiční bistro Brixton Balls otevřelo v červenci v Korunní ulici v Praze a zaměřuje se na domácí masové koule. Za podnikem stojí hudební producent Tim Simenon, který má na svědomí například hity Davida Bowieho nebo kapely Depeche Mode, a zkušený restauratér Luděk Netušil, který v minulých letech sbíral zkušenosti v restauraci Divinis. Masové koule podávají s vynikajícími domácími omáčkami, zelným salátem, rýží basmati nebo křupavými hranolkami.

Richard’s Kitchen

Majitel Richard’s Kitchen Richard Kučera dříve pracoval jako manažer v Lokálu Dlouhá. Před rokem si kousek od Náplavky ve Vyšehradské ulici otevřel vlastní restauraci. Každý den připravuje čerstvé menu, na kterém můžete potkat například tažená vepřová žebírka, tataráček, burger nebo pořádný steak. K jídlu můžete ochutnat také pivo z pivovaru Letiny nebo domácí fermentované limonády.

We Are / burgers

Náš poslední tip sice nemá stálou adresu, jejich burgerové pop-upy byste si ale rozhodně neměli nechat ujít. Kluci z We Are Productions se od kamer a foťáků čas od času přesunou do kuchyně a připravují výborné burgery. Potkat jste je mohli třeba na Prague Fashion Weeku nebo na oslavě prvních narozenin vinného baru Bokovka. Momentálně mají zimní spánek, na sezonu ale chystají velké věci, takže určitě sledujte jejich facebook.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme