facebook
instagram

Příběh talíře, který připomíná bublinkovou fólii

6. listopadu 2018
Foto: Honza Zima
Jídlo a design patří k sobě a v La Degustation Bohême Bourgeoise servírují obojí. Jeden z chodů se nově podává na talíři, který navrhl Rony Plesl.

Michelinská restaurace v centru Prahy

La Degustation Bohême Bourgeoise je restaurace oceněná jednou hvězdou v průvodci Michelin Guide. Pochutnejte si na menu, které připravil tým pod vedením šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka.

Degustační menu představuje sezonní výběr od spřízněných farmářů, sběračů a lovců. Do jejich hledání vkládáme hodně energie, vařením chceme podtrhnout jedinečnost každé suroviny.

Naše jídla mají předobraz v tradiční kuchyni. Inspiraci hledáme v přírodních cyklech a v přirozeném vztahu surovin, se kterými pracujeme. Připravujeme-li zvěřinu, zajímá nás, co dané zvíře jí, v jakém prostředí žije, jak roční období mění jeho chutě.

Naši sommelieři experimentují a promýšlejí vinné i nealkoholické párování s jídly. Nápoje míchají z ovoce, zeleniny, bylinek a ořechů.
Rezervujte si místo.

Pokud vám talíře Bubbles od Ronyho Plesla připomenou bublinkovou fólii, nepletete se. Absolvent pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a držitel několika prestižních domácích i zahraničních ocenění, si rád hraje. Což má s některými šéfkuchaři dost společné.

„Zaujalo mě, že talíř vypadá jako bublinková fólie,“ potvrzuje šéfkuchař Oldřich Sahajdák. „Co na něm hosté dostanou, neprozradím, ale pokaždé je to něco jiného,“ dodává.

Na stole i na stropě

Špičkový design má s vysokou gastronomií leccos společného: například důraz na invenčnost a zároveň preciznost, a také leckdy náročné zpracování. Talíře Bubbles vyrobili světelní skláři s pomoci techniky lisování a tvarování skla, díky níž je každý výrobek autentický a originální – stejně jako jídlo, které v La Degustation Bohême Bourgeoise dostanete.

Rony Plesl sdílí s michelinským podnikem také úctu k české tradici – jeho návrhy realizují místní firmy jako Bomma a Rückl. A v La Degustation můžete obdivovat dva atypické, ručně tvarované lustry Consommé ze skla od firmy Bomma nebo ručně broušené dózy Rückl.

ambiLogo

Večeře s hvězdičkou

Degustační menu z těch nejčerstvějších místních surovin se v La Degustation Bohême Bourgeoise podává od pondělí do neděle. Udělejte si rezervaci!

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme