Příběh talíře, který připomíná bublinkovou fólii
Michelinská restaurace v centru Prahy
Degustační menu představuje sezonní výběr od spřízněných farmářů, sběračů a lovců. Do jejich hledání vkládáme hodně energie, vařením chceme podtrhnout jedinečnost každé suroviny.
Naše jídla mají předobraz v tradiční kuchyni. Inspiraci hledáme v přírodních cyklech a v přirozeném vztahu surovin, se kterými pracujeme. Připravujeme-li zvěřinu, zajímá nás, co dané zvíře jí, v jakém prostředí žije, jak roční období mění jeho chutě.
Naši sommelieři experimentují a promýšlejí vinné i nealkoholické párování s jídly. Nápoje míchají z ovoce, zeleniny, bylinek a ořechů.
Pokud vám talíře Bubbles od Ronyho Plesla připomenou bublinkovou fólii, nepletete se. Absolvent pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové a držitel několika prestižních domácích i zahraničních ocenění, si rád hraje. Což má s některými šéfkuchaři dost společné.
„Zaujalo mě, že talíř vypadá jako bublinková fólie,“ potvrzuje šéfkuchař Oldřich Sahajdák. „Co na něm hosté dostanou, neprozradím, ale pokaždé je to něco jiného,“ dodává.
Na stole i na stropě
Špičkový design má s vysokou gastronomií leccos společného: například důraz na invenčnost a zároveň preciznost, a také leckdy náročné zpracování. Talíře Bubbles vyrobili světelní skláři s pomoci techniky lisování a tvarování skla, díky níž je každý výrobek autentický a originální – stejně jako jídlo, které v La Degustation Bohême Bourgeoise dostanete.
Rony Plesl sdílí s michelinským podnikem také úctu k české tradici – jeho návrhy realizují místní firmy jako Bomma a Rückl. A v La Degustation můžete obdivovat dva atypické, ručně tvarované lustry Consommé ze skla od firmy Bomma nebo ručně broušené dózy Rückl.
Večeře s hvězdičkou
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.