facebook
instagram

Co jsme servírovali v Ambiente v červenci? Nejlepší výčepní, nové burgery i hotovky ve skle

31. července 2024
Foto: Kateřina Antoš
Ani o prázdninách nezahálíme, a tak jsme si pro vás připravili mnoho chutných novinek a zajímavých akcí. Víte o všech?

Co dalšího se u nás děje?

Chcete vědět o všech novinkách, akcích a zkrátka všem, co se v Ambiente chystá? Stačí sledovat náš kalendář.
Kalendář akcí.

Klub Ambiente je převlečen do tropů

Talentovaná Markéta Krčková vytvořila pro Klub Ambiente novou výlohu, tentokrát v tropickém ladění. Z propletených lan a prostříhaného filcu vykouzlila iluzi tropické džungle – nádherné, bující, ale i trochu nebezpečné. Tvary květů a listů vznikly tradiční technikou skládání a prostřihů. Jsou dobarvované fosforeskujícími barvami a připomínají, že květy ani liány nejsou až tak bezbranné.

Ke kořenům v hovězím hávu 

Přiznáváme se bez mučení! Dvoudenní seminář Ke kořenům proběhl už v červnu, ale přinesl tolik objevných a zajímavých informací o hovězím mase, že se o něm musíme zmínit i teď. Účastníci semináře vyjeli na farmu do Sloupnice, poslechli si několik přednášek a uvařili degustační večeři. Malou ochutnávku najdete zde.

Tábor pro malé kulináře

Začátek července se nesl ve znamení dětského smíchu a radosti. Vzdělávací centrum UM se na pět dní proměnilo v příměstský tábor pro všechny malé kuchařky a kuchaře. Profíci z oboru naučili děti poznávat suroviny, společně vyrazili za farmáři a v kuchyni připravili několik slaných i sladkých jídel. Zkrátka o kulinářskou zábavu bylo postaráno. Mimochodem další turnus proběhne od 19. do 23. srpna. Svou ratolest můžete přihlásit zde

Kdo vyhrál Zlatou pípu?

Ocenění Zlatá pípa 2024 už má svého vítěze. Nejlepším výčepním je Pavel Láf, kterého můžete znát z Lokálu U Zavadilů. Která disciplína mu nejvíc hrála do karet? Jak se čepuje ze zlaté pípy? A čím se odměnil za výhru? Rozhovor s Pavlem Láfem najdete zde

Grilovací sezonu jsme zahájili s Rohlíkem 

Rozpalte gril a připravte si grandiózní pokrmy podle receptů, které jsme připravili ve spolupráci s Rohlíkem. Kreativní šéfkuchař František Skopec vám ve videu dokáže, že z italské klobásy salsiccii můžete vykouzlit třeba perfektní hot dogy nebo omáčku na těstoviny. Naopak řezník František Kšána vás provede přípravou dokonalého burgeru z přeštíka

Amerika u Kohoutů

Divoký Západ, nebo dvorek u Dvou kohoutů? Tato otázka vám mohla znít hlavou 11. července, kdy proběhl další ročník akce American Day u Kohoutů. Proudem tekla místní Brett IPA, ve vzduchu vonělo BBQ z Bufetu a boky rozhoupaly taneční rytmy bluegrass kapely Milkeaters. A nejodvážnější účastníci usedli na elektrického býka a užili si pravé rodeo. Tak zase za rok! 

Rozvoz z Myšáka zdarma

Když nemůžete přijet do Myšáka, přijede Myšák za vámi! Až do 30. září probíhají ve Vodičkově ulici stavební práce, kvůli kterým nejezdí tramvaje. O lahodné snídaně, sladké dezerty nebo chlebíčky z odpalovaného těsta ale nepřijdete. Cukrárna Myšák nabízí po celé prázdniny a září rozvoz zdarma.

Objednejte si cokoliv na www.mysakdomu.cz a doprava je na nás. Jezdíme po celé Praze, každý den od 9 do 19 hodin. Provoz samotné cukrárny stavařské práce ve Vodičkově ulici nijak neovlivní. Cukráři plní malá i velká sladká přání hostů stejně jako dřív a podnik i nadále běží na plné obrátky. Takže pěší hosté jsou vítáni s otevřenou náručí!

Kurz Maximum o pivu má své absolventy

Kurz Maximum o pivu je u konce. Sládci, výčepní, majitelé pivovarů i všichni milovníci zlatavého moku prohloubili své znalosti v oblasti historie piva, jeho výroby, uskladnění nebo čepování. Další ročník budeme spouštět v roce 2025. Už teď se nám ale můžete ozvat na maximumopivu.cz/kontakt.

Už jste ochutnali novinky z Burger Service?

Milovníci burgerů, pozor! V Burger Service rozšířili menu o nové chuťové bomby. Je libo Chicken Burger Sweet & Chilli s čedarem a coleslawem? Nebo si raději dáte Smash & Cheese, který vyniká spojením plátků hovězího z plemene čestr se smaženým sýrem? A to nejlepší na závěr, během horkých dnů se v Burger Service můžete zchladit čerstvým milkshakem

Nejlepší program na neděli? Sunday roast v Café Savoy

Chcete v centru Prahy zažít atmosféru Velké Británie? Vzhůru do Café Savoy, kde nově  každou neděli připravují Sunday Roast, slavnostní oběd s vůní pečínky. Vybírat můžete ze tří variant hlavního chodu, a dát si tak vepřovou porchettu, marinovanou roštěnou, nebo koláč s dýní, kozím sýrem a špenátem.

Stoly se budu prohýbat také pod různorodými přílohami – od pečené zeleniny až po křupavé brambory. Cena oběda je 648 Kč a toto speciální menu je potřeba rezervovat s předstihem přes formulář na webu.

V Marii B nabízí nealkoholické párování

V degustační restauraci Marie B vyslyšeli přání hostů a od července nabízí nealkoholické párování postavené na ovocných a zeleninových šťávách. „Nealkoholické nápoje ladíme tak, aby svou charakteristikou připomínaly vinné párování. To znamená, že i nealkoholický nápoj má tělo, kyseliny a peckovitost,“ vysvětluje generální manažer Vojtěch Mrázek. Ochutnejte nealkoholické párování na vlastní chuťové pohárky - rezervaci si uděláte zde

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme