facebook
instagram

Sekaná: brněnské mochi, koktejlová hodinka a jak pálivé je příliš pálivé?

23. července 2024
Ochutnat pálivé nudle, zchladit se ledovou matchou a večer posedět u koktejlu. Tak zní plán letošního léta, sledujete-li naše pravidelné novinky. Servírujeme další porci Sekané.

Dávka kofeinu 

Holešovice se dočkaly své Typiky. A stejně tak Brno! Teď v létě si tam můžete zajít třeba na trendy ovocné ledové matcha latte nebo pro pytlík kávy, kterou si v Typikách (i s pobočkou v Polsku jich je celkem pět) praží sami. 

View post on Instagram
 

Dalším nováčkem je Coffeeroom, který otevřel espresso bar v Celetné v concept storu Sláva. A vy se tak při kochání či nákupu designových kousků můžete posilnit kofeinem.

Žádným nováčkem na scéně rozhodně není Jackie Tran, který před několika týdny otevřel svoji pátou kavárnu. May Café najdete v ulici U Kanálky na Vinohradech. Nebyl by to Jackie, kdyby nechystal další, v pořadí šestý, projekt – Sensho by Mazelab. 

View post on Instagram
 

Pálivá záležitost

Najdou se mezi vámi milovníci pálivého? A jak moc pálivé je za vás příliš? Například dánská potravinová agentura nově rozhodla, že některé z korejských nudlí v dánských supermarketech jsou více než dost pálivé a obsah kapsicinu (pálivé látky) by mohl konzumenty otrávit.

A teď zpátky k požitkům z pálivosti. Kdo chodíval do čínské restaurace Chi Xiao Mian, by měl vyzkoušet jejich nový, prostorem skromnější, koncept Mi I'm. Pálivost je tu náboženstvím. 

Další asijské koncepty

A co takhle korejská kuchyně? Šéfkuchař Bae nově otevřené restaurace Hansik v moderní budově Masaryčka se specializuje na fúzi mezi korejskou a západní kuchyní. Hádáte správně, kimči se tu konzumuje a variuje ve velkém. 

View post on Instagram
 

Za chutěmi Japonska se vydejte do Brna. Za návštěvu v podobě oběda či večeře rozhodně stojí útulná restaurace Bango, která na podzim otevře japonskou „cukrárnu”. Na pultech čekejte vyskládané jejich ikonické „Bobíky” a variace ovocných a krémových mochi, které můžete zapíjet zábavnými nápoji. 

View post on Instagram
 

Foodies už určitě slyšeli…

V dílně s ložním prádlem Marieli Terezie Täubelové se rozhodli překročit práh ložnice a zavítat do kuchyně.  Kdo rád hostí a dekoruje stůl, může k nim zamířit pro krásné prostírání nebo ubrousky

View post on Instagram
 

Pokud ještě nemáte plány na srpen, na louku, české pití a gastronomii z rukou Země láká MeZe festival.

Dětské plány (a přání) zase každé léto plní v UMu, kde se v srpnu bude konat druhý turnus kulinářského příměstského tábora. Máte doma malé kuchtíky? Místo se tu pro ně určitě ještě najde.

Na koktejl

Milovníci mixologie a posedávání u koktejlu už možná objevili dočasný koktejl bar Éra pop-up na Smetanově nábřeží. Ten ale zavřel. Barmanům se společná práce zalíbila natolik, že získali nedaleký prostor a brzy otevřou – snad už nastálo – bar Forbina, za jehož interiérem stoji legendární pražské studio Olgoj Chorchoj. Je na co se těšit! 

View post on Instagram
 

Legendární záležitostí je koktejlové menu v Klub by Alma. Za barem tu potkáte Pavla Sochora. Návštěvu si ale nechte až na září, Klub si přes prázdniny naservíroval zasloužený odpočinek.  

View post on Instagram
 

Máte větší novinku?

Potkali jste cestou další nově otevřený podnik? Budeme rádi, když se s námi o novinky podělíte a napíšete nám o nich na Instagram Jídlo a radost.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.