Co jsme servírovali v Ambiente v prosinci? Netradiční brunch, den řezníků nebo vaječňák z Lokálu
Den řezníků
První adventní neděli jsme na dvorku Bokovky slavili Den řezníků. Podávaly se masové speciality od vybraných českých řeznictví, jako jsou Kantýna, Masology, Maso klouda nebo Řeznictví Branická. Bylo hodně živo a hodně veselo.
Ve 14 hodin se uprostřed dvorku v řeznickém ringu utkali Míra Panuška z Bohemian Butchers a Monika Remeš za Amaso, kteří hostům ukázali, co se dá během půl hodiny s masem vytvořit. Jejich umění se následně prodávalo a výtěžek jsme věnovali na dobročinné účely.
Myšák a Marie B pořádali adventní brunch
Šéfkuchař Jiří Šoura z Marie B se šéfcukrářem cukrárny Myšák Lukášem Pohlem si pro hosty přichystali neopakovatelné menu plné dekadentních chutí, prvotřídních ingrediencí a nečekaných kombinací. Podávala se zelňačka, krevetový koktejl, foie gras na vánočce, hovězí s jelitem ve vdolku a žemlovka.
Zlatý kvíz
Účastníci Zlaté pípy opět sestavili své týmy a změřili síly ve Zlatém kvízu! Šest kol vědomostních otázek prověřilo jejich znalosti nejen z pivního světa, ale i kultury, sportu a dalších oblastí. Byl to těsný souboj, ale vítěz může být jen jeden… Nejvíce bodů se podařilo získat Magdě Hoppové a jejímu týmu z Pultu! Gratulujeme vítězům a všem držíme palce do dalšího klání!
Mikuláš v Bokovce
Ve čtvrtek 5. 12. přišel na dvorek Bokovky Mikuláš! Zlobivce prohnali čerti a mazánky pochválil náš anděl. Pro děti byla přichystaná malá pozornost z Myšáka, pro dospěláky svařené víno. Samozřejmě nechybělo ani peklo od designéra Iva Jedličky studenta UMPRUM.
Lokál Hamburk má vánoční výlohu
Rok se s rokem sešel a to znamená, že dvorní ilustrátor karlínského Lokálu Kakalík si vzal do parády okna a vyzdobil je vánočními kapříky a vzkazy. Mimochodem, tahle spolupráce funguje už pěkných pár let. Kakalík je autorem místních rytin do dřevěného obložení. A ačkoli býval jednu dobu častějším návštěvníkem Hamburku spíš Kakalíkův pes, z manažera a kreslíře se stali dobří známí. O jejich přátelství si přečtěte tady.
Nový design dárkových karet
Autorem ilustrace dárkové karty Ambiente je stejně jako loni Jakub Matuška aka Masker a sběratelé si letos přišli na své. Na e-shopu i v klubu si mohli vybrat design desek dárkových karet, včetně toho z minulého roku. Vznikla tak příležitost postupně si vybudovat sbírku ilustrací, protože kapr se na deskách objeví i příští rok. Už teď vybíráme autora, který se ilustrace ikonické české ryby zhostí v dalších letech.
Novinky na menu
Ani v prosinci kuchaři nezaháleli a připravili si pro hosty mnoho novinek. V Burger Service mají nový smash burger se škvarky, pivní cibulkou a křenovou majonézou.
Vaječňák patří k Vánocům stejně neodmyslitelně jako bramborový salát nebo řízek. Vědí to i v Lokálech, a tak nově nabízejí vaječný likér podle vlastní receptury. Nečekejte ale přehnaně sladkou chuť nebo vůni vanilky – lokálovský vaječňák má s 15 % alkoholu pořádný říz.
V Kuchyni se v prosinci servírovaly sváteční hostiny. V rámci předvánočního tříchodu mohli hosté vybírat z pomalu pečeného velkého ořechu, filetu z úhoře, šneků a českého wagyu, hovězího steaku i filetu z tresky.
Zabijačkové hody v Lokálu
Jak vypadá ta nejlepší zabijačka? Lokál, řezníci, jelita, jitrnice, tlačenky, klobásy… od všeho dobrého trochu. Pečlivě ošetřené pivo, zábava a muzika. V prosinci jsme pořádali zabijačkové hody v Lokálu U Jiráta. A kdy a kde se potkáme příště?
Nápoj měsíce: svařák
Štafetu nápoje měsíce tentokrát přebírá italská kavárna Pastacaffé a pro zákazníky klubu Ambiente si připravila svařák. Červené víno, sirup podle jejich vlastní receptury a samozřejmě plátek pomeranče.
Pop-up Šnek
V UMu se konal speciální pop-up pod taktovkou Jirky Horáka, Alžběty Zemanové a Františka Skopce. Společně s kuchaři hosté stáli přímo u kuchyňského pultu, aby jim viděli pod ruce a mohli rovnou ochutnávat. Večeře pro každého hosta byla naplánována na 45 minut, během kterých mohli ochutnat celkem šest chodů.
Servírovaly se české pokrmy v degustačních porcích. Na menu byla například šunková polévka s křenem a chřestem, čočka s vejcem, vývar s játrovými knedlíčky, krkovice s jelitem, s knedlíkem a se zelím a ovocný kompot.
Vánoční dílna u Myšáka
Pro malé cukráře a cukrářky si v cukrárně Myšák připravili vánoční dílny. V sobotu 15. prosince se horní patro proměnilo v místo, kde se peklo, zdobilo a tajně uždibovalo. Připraveny byly tři stanoviště: kremrole, perníčky a marcipán a u každého byl cukrář, který dětem s tvořením pomáhal.
Taška na dort z Myšáka
A u Myšáka ještě chvilku zůstaneme. V cukrárně přišli na trh se stylovou a praktickou taškou, do které se vejde celý narozeninový dort, ale i spousta dalších věcí – je jen na vás, jestli ji naplníte dobrotami z cukrárny nebo jinými radostmi.
Originální tašku pro Myšáka navrhl Ryan Reynolds, který je také autorem cukrářských uniforem, ve spolupráci s designérkou Yvetou Kroupovou. Tašku můžete prát na 30 °C, ale vyhněte se sušičce a výšivku žehlete jen přes utěrku.
Nové uniformy v Pastacaffé
Tým kavárny Pastacaffé má nové uniformy a doma je můžete mít i vy! Trika zakoupíte v různých velikostech přímo v kavárně nebo v klubu Ambiente v Burzovním paláci (Rybná 14, Praha 1). Vybírat můžete ze třech motivů: těstoviny, hodinky a fresh. Fotky na tričkách jsou od Viktorie Macánové.
Rozsvítili jsme vánoční stromečky
Takhle jsme vítali Vánoce v podnicích Ambiente.
Odhalení horké novinky
Už nějakou dobu si vrabci na střechách štěbetali, že se na Letné peče něco nového. A měli pravdu. Už brzy na rohu Veletržní a Malířské otevřeme druhou pobočku pekárny Eska. Zajímá vás víc? Tak honem na tento článek!
Silvestr v Brasileiru
Jak se slaví příchod nového roku po brazilsku? Wagyu, halibut, ústřice, kachní carpaccio, kuřecí srdíčka s chilli, telecí játra, korálovec, krevety v tempuře, k tomu spousta pití a samozřejmé sladké. A zábava? Tam Tam orchestra, škola caipirinhy, brazilské tanečnice, fotokoutek, prostě mejdan ve velkém brazilském stylu!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.