Co koupit dědovi a babičce k Vánocům? Jídlem nezarmoutíte, ba naopak!
Hotovky ve skle
Ranní ptáče na snídani doskáče
Večer chodí spát „se slepicemi“, ráno jsou na nohou od kuropění. Vystihuje tento popis i vaše prarodiče? Pošlete je na opulentní snídani do prvorepublikové cukrárny Myšák! Snídaně tu podávají každý všední den již od 8:00.
Ve snídaňovém menu se nabízejí vejce nahniličko do skla sypaná čerstvou pažitkou, plněné chlebíčky z odpalovaného těsta, domácí croissanty s máslem a marmeládou nebo třeba párky s křenem a hořčicí. Nejlepší způsob, jak začít den – vsadíme se, že babi s dědou samým těšením ani nebudou moct dospat!
Kvalitní maso na rodinné grilovačky
Kdo je připraven, není zaskočen! A na začátku chatařské a zároveň grilovací sezony to platí obzvlášť. Potěšte své blízké dárkovou poukázkou do řeznictví Naše maso, kde pořídí výtečné steaky a hamburgery na gril a samozřejmě i kvalitní buřty na opékání na ohni.
V řeznictví seženou také maso na poctivé domácí vaření, farmářské mléčné výrobky a vejce i čerstvé pečivo. Částku, na kterou je kartička nabitá, přitom není nutné vyčerpat najednou, jde to i postupně. Jak je libo!
Tip: Pokud máte v rodině vášnivého milovníka uzenin, nadělte mu pod stromeček .
Nedělní obědy? Do originálních talířů!
Pyšní se vaše rodina sadou cibuláku? Legendární nádobí s cibulovým vzorem je po desetiletí symbolem svátečních obědů, při kterých se u jednoho stolu sejde i širší příbuzenstvo.
V Lokálu tento proslulý porcelán pojali po svém – přizvali ke spolupráci výtvarníka Martina Kubáta a on stvořil hravou variaci na tradiční modro-bílé talíře. Rozšiřte rodinnou sbírku o designové kousky – o zábavu nad nedělní svíčkovou bude rázem postaráno!
Po obědě šťopička na slehnutí
Nejeden z nás převzal od svých prarodičů a rodičů zvyk dát si po dobrém jídle trošku ostřejšího alkoholu „na dobré trávení“. Koření obsažené v anýzovce, kmínce a dalších kořeněných likérech má skutečně tu moc aktivovat a povzbudit zažívání, ovšem ve skutečnosti hraje „zdravotní“ sklenka kořalky hlavně roli panáčka rozveselováčka. Nejspíš i proto v mnoha domácnostech tento příjemný rituál přetrvává.
Milovníkům nahořklých životabudičů nadělte český bylinný fernet ze společné dílny restaurace U Kalendů a destilatérů Rudolfa Jelínka. Celý rok dozrával v sudech po americkém bourbonu, a tak je sladší a jemnější.
Na vánoční odpolední popíjení u tácu s cukrovím se zase hodí nostalgicky chutnající vaječňák Věneček nebo likér Větrník plný karamelu, griliáše z piemontských lískových oříšků, fermentované vanilky a kávy, kterou speciálně pro cukrárnu Myšák praží v liberecké pražírně Nordbeans.
Zpátky do školy!
Baví vaši rodinu trávit čas v kuchyni? Dopřejte jim inspiraci v podobě některého z kurzů, které pravidelně pořádají v místě pro vzdělávání a inovace UM. Přiučí se spoustu nového, a ještě se u toho dosyta najedí a dobře napijí!
Tamní lekce vedou zkušení profíci a jsou určeny všem, kdo hoří pro gastronomii. Naučí se krájet jako šéfkuchař, zjistí, jak na sladké a kynuté z Esky, odhalí pravidla přípravy domácích uzenin, vypálí z tanku pivo jako křen, případně se zdokonalí , aby chutnala jako z kavárny. A to není zdaleko všechno – kurzy jsou opravdu rozmanité!
Darujte společně strávený čas
Nic nepotěší rodiče a prarodiče víc než čas strávený s vlastními dětmi a vnoučaty. Darujte svým blízkým společný zážitek ukrytý v dárkové kartě! Nabít ji můžete na jakoukoli částku, anebo přímo na hodnotu jejich oblíbených zážitků v Ambiente.
Milovníky italské kuchyně potěšíte neomezenou degustací v Pizze Nuově, masožravci si naplno užijí churrasco v Brasileiru a zase úplně jiným způsobem je unikátní je několikachodová večeře v restauraci Štangl.
Tip: Sháníte dárek na poslední chvíli? Dárková poukázka dle vašeho výběru vám v e-mailu přistane na pár kliknutí.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.