Jak připravit burger na grilu, aby byl co nejlepší?

Že je to snadné jak facka? Jenže stačí udělat pár přešlapů, a místo šťavnatého burgeru máte podrážku. Díky trikům řezníka Michala Bureše dovedete svůj burger k dokonalosti.
Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete dorazit do naší prodejny v Dlouhé ulici, nakupte si online.
„Aby se burger rovnoměrně propekl, je třeba placku správně vytvarovat. Pomocí razidla v ní udělejte dolík. Působením tepla se povrch zase vyrovná a burger se malinko zmenší,“ vysvětluje Michal.
Další tip? Nedochucujte burgery předem, ale osolte je až těsně před grilováním, a to z výšky. Sůl se tak rovnoměrně rozprostře po celém povrchu.
Grilujte na střední stupeň propečení a pak nechte ještě deset minut odpočívat. „Technika propékání je stejná jako u steaku. A ani u burgeru se nebojte se růžového středu,“ dodává Michal Bureš.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.