facebook
instagram

Jak připravit burger na grilu, aby byl co nejlepší?

19. září 2018
Foto: Jan Červenka
Že je to snadné jak facka? Jenže stačí udělat pár přešlapů, a místo šťavnatého burgeru máte podrážku. Díky trikům řezníka Michala Bureše dovedete svůj burger k dokonalosti.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

„Aby se burger rovnoměrně propekl, je třeba placku správně vytvarovat. Pomocí razidla v ní udělejte dolík. Působením tepla se povrch zase vyrovná a burger se malinko zmenší,“ vysvětluje Michal.

Další tip? Nedochucujte burgery předem, ale osolte je až těsně před grilováním, a to z výšky. Sůl se tak rovnoměrně rozprostře po celém povrchu.

Grilujte na střední stupeň propečení a pak nechte ještě deset minut odpočívat. „Technika propékání je stejná jako u steaku. A ani u burgeru se nebojte se růžového středu,“ dodává Michal Bureš.

ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme