facebook
instagram

Jaké jehněčí vybrat na Velikonoce

29. března 2023
Kotlety a kolena jsou jednoznačně nejoblíbenější partie jehněčího masa. Logicky je ho však méně, a proto často není možné uspokojit poptávku všech zákazníků. Vyplatí se proto vsadit i na jiné kousky, které udělají na talíři stejnou parádu! Inspirovali jsme se v řeznictví Našeho masa.

Pečeně se špenátem a bramborovým knedlíkem

Hodí se na ni hned několik partií – hřbetkýtaplec nebo krk. Jehněčí krk v Našem mase svazují do úhledného válečku, aby maso drželo tvar a dobře se peklo. Pečte v celku s česnekem a bylinkami. Je dobré jít na to pomalu – táhněte pečeni při 180 °C, podlévejte,  pravidelně kontrolujte a pečte doměkka. Podávejte jako klasiku se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Hamburger ze skopového masa

Skopovým hamburgerem můžete slavnostně zahájit grilovací sezonu. Na placku lze použít maso z krku a podle jeho libovosti ho smíchat s lojem – mělo ho být zhruba 25 %. Zvýrazní chuť a funguje jako pojivo, aby burger držel pohromadě. V Našem mase do něj přidávají lístek máty – tenhle tip rozhodně stojí za zkoušku! 

Chcete mít hostinu bez práce? Stačí klik na e-shop Našeho masa, kde mají burgery už připravené na gril.

Svíčková 

Je jí pomálu, je malinká, dokonale libová, a proto si zaslouží extra péči. Držte se základních tipů, jak připravit hovězí steak, a úspěch máte zaručen.

View post on Instagram
 

Kolínko 

Pomalu pečené jehněčí, které odpadává od kosti, je představa, která mluví sama za sebe. Podrobný recept najdete tady.

Kotleta

Jehněčí kotletky jsou delikatesa – a nejlíp chutnají z grilu! Platí při tom stejné zásady jako při grilování steaků. Kotletky si můžete koupit jednotlivě, nebo v celku jako hřebínek, který upečete v troubě dorůžova. Ten se opravdu vyplatí nepřetáhnout!  Nejdříve celý hřebínek zprudka zatáhněte na pánvi ze všech stran – dá to práci, ale je to zásadní krok. Pak už nechte maso dopéct v troubě při 100–120 °C. Je to rychlovka, stačí 10–15 minut. Teplotu kontrolujte vpichovým teploměrem – v jádře by měl mít hřebínek maximálně 60 °C.

Mohlo by vás zajímat

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.