facebook
instagram

Pečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře Ambiente

8. dubna 2020
Foto: Jan Červenka
Pečené jehněčí se zeleninou - s touhle lehkou kombinací nešlápnete vedle. Uvařte si jej podle receptu Honzy Všetečky, kreativního šéfkuchaře Ambiente.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.
Nakoupím online!

Suroviny na 4 porce:

  • 4 jehněčí kolínka
  • 1 kg brambor
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • snítka rozmarýnu
  • 500 g mrkve
  • 1 palice česneku
  • 300 g růžičkové kapusty
  • kousek másla
  • 200 ml bílého jogurtu svazek pažitky
  • 1 lžíce vinného octa,
  • 1 lžíce oleje a 1 lžička medu na zálivku
  • 1 sáček baby špenátu
  • naložená červená cibule, (vyrobit si ji můžete podle tohoto receptu z Kantýny)
  • 1 sklenička demi-glace (kupte si ho na e-shopu nebo připravte podle našeho receptu)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  1. Předehřejte troubu na 120 °C. Jehněčí vložte do pekáče, přiklopte ho a 3 hodiny pomalu pečte. Brambory omyjte, podle potřeby oloupejte, pokrájejte a protřeste s olejem, pepřem, solí a lístky rozmarýnu.
  2. Mrkev očistěte. Brambory, mrkev a celou palici česneku přidejte k jehněčímu. Nechte odklopené, zvyšte teplotu na 180 °C a pečte, až brambory změknou a zezlátnou.
  3. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte kapustičky a 5 minut je povařte. Pak je sceďte a zchlaďte ledovou vodou. V pánvi rozpusťte plátek másla a prohřejte na něm kapustičky.
  4. Z pekáče vyjměte upečený česnek, vymáčkněte stroužky a promíchejte je s jogurtem. Přidejte nasekanou pažitku a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Suroviny na zálivku prošlehejte a promíchejte s baby špenátem a nakládanou cibulkou.
  6. Asi centimetrový plátek másla rozehřejte s omáčkou demi-glace a nalijte na upečené maso.
  7. Každému z hostů dejte na talíř maso, brambory, mrkev a kapustičky. Přelijte demi-glace. Salát a ochucený jogurt si každý může nabrat podle chuti.
ambiLogo

Kam na nákup?

Suroviny na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme