Pečené jehněčí kolínko podle kreativního šéfkuchaře Ambiente
Pečené jehněčí se zeleninou - s touhle lehkou kombinací nešlápnete vedle. Uvařte si jej podle receptu Honzy Všetečky, kreativního šéfkuchaře Ambiente.
Suroviny na 4 porce:
- 4 jehněčí kolínka
- 1 kg brambor
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- snítka rozmarýnu
- 500 g mrkve
- 1 palice česneku
- 300 g růžičkové kapusty
- kousek másla
- 200 ml bílého jogurtu svazek pažitky
- 1 lžíce vinného octa,
- 1 lžíce oleje a 1 lžička medu na zálivku
- 1 sáček baby špenátu
- naložená červená cibule, (vyrobit si ji můžete podle tohoto receptu z Kantýny)
- 1 sklenička demi-glace (kupte si ho na e-shopu nebo připravte podle našeho receptu)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- Předehřejte troubu na 120 °C. Jehněčí vložte do pekáče, přiklopte ho a 3 hodiny pomalu pečte. Brambory omyjte, podle potřeby oloupejte, pokrájejte a protřeste s olejem, pepřem, solí a lístky rozmarýnu.
- Mrkev očistěte. Brambory, mrkev a celou palici česneku přidejte k jehněčímu. Nechte odklopené, zvyšte teplotu na 180 °C a pečte, až brambory změknou a zezlátnou.
- Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte kapustičky a 5 minut je povařte. Pak je sceďte a zchlaďte ledovou vodou. V pánvi rozpusťte plátek másla a prohřejte na něm kapustičky.
- Z pekáče vyjměte upečený česnek, vymáčkněte stroužky a promíchejte je s jogurtem. Přidejte nasekanou pažitku a podle chuti osolte a opepřete.
- Suroviny na zálivku prošlehejte a promíchejte s baby špenátem a nakládanou cibulkou.
- Asi centimetrový plátek másla rozehřejte s omáčkou demi-glace a nalijte na upečené maso.
- Každému z hostů dejte na talíř maso, brambory, mrkev a kapustičky. Přelijte demi-glace. Salát a ochucený jogurt si každý může nabrat podle chuti.
Kam na nákup?
Suroviny na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.