Kam chodí šéfkuchaři na jídlo? Marco Christov nedá dopustit na asijskou kuchyni i tradiční koláče

4. července 2024
Foto: Archiv Ambiente
Sous-chef Marco Christov, kterého můžete znát z michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, pro nás vybral své nejoblíbenější gastronomické podniky v Praze. Kam chodí na dobrou kávu? A co si nejčastěji objednává v restauraci U Kalendů?

Káva

Ve volných chvílích si rád zajdu do kavárny SĪTÚ Coffee & Tea, která se nachází v blízkosti Havlíčkových sadů. Naopak při cestě do práce je mou pravidelnou zastávkou kavárna Onesip Coffee v Haštalské ulici. 

View post on Instagram
 

Asijská kuchyně

Pokud mám chuť na pořádnou „žranici“, pak mě nikdy nezklame vietnamské rodinné bistro⁣⁣⁣ s krkolomným názvem Nhà hai hành, které najdete v domě U Dvou cibulí. Z Asie mám rád také MI I'M Restaurant na pražských Vinohradech. Mají opravdu skvělé čínské nudle!

Pizza

Pokud jde o pizzu, pak mě můžete potkat ve Slice Slice Baby v pražských Holešovicích. 

View post on Instagram
 

Rychlovka

Ve dnech, kdy nemám příliš času na jídlo, rád chodím na kebab do Gemüse Corner Kebab. Mají dvě pobočky – u metra I. P. Pavlova a u tramvajové zastávky Dvorce. 

Něco k zakousnutí

Mojí jasnou volbou pro dny, kdy mám chuť na něco sladkého, je pekařství Kus koláče. Najdete ho v ulici Korunní na Vinohradech. 

View post on Instagram
 

Drink

Když mám náladu na drink, zajdu do Black Angel's Baru na Staroměstském náměstí.

Pivo

V tomhle případě mám jasno. Na pivo a vepřová ouška jedině do restaurace U Kalendů.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.