Krémový termix z Esky. Velká radost z pár kvalitních surovin, kterou zvládnou i děti

Pro rodiče malých nadšenců do gastronomie máme zábavu na odpoledne nebo na víkendové ráno. Jestli to váš malý šéfkuchař zvládne sám, nebo se do „vaření“ pustíte spolu, to už necháme na vás – každopádně recept na oblíbený termix z Esky je hračka. A výsledek potěší celou rodinu!
Pekárna s kuchyní, kde to žije celý den

Navštivte karlínskou Esku. Každý den pečeme náš vyhlášený chleba 33 a k tomu sladké loupáky, buchty, bábovky i koláče. Chleba 66 je dostupný každý pátek do vyprodání. Pokud nemáte chuť na pečivo, přijďte na oběd z lokálních surovin nebo vyhlášené snídaně, které si můžete dát až do pozdního odpoledne. A cestou k pokladně omrkněte i náš bohatý koloniál.
Termix z Esky přijde vhod jako snídaně či svačina, ale poslouží i jako výborný dezert. Kdo by se nechtěl pouštět do čokoládové verze, může zkusit vanilku, skořici, případně oblíbené ovoce či oříšky – nebo termix před podáváním jen dozdobit.
Suroviny na 1 porci:
- 25 g čokolády (ideálně s 50% podílem kakaa)
- 25 g smetany ke šlehání (min. 33 % tuku)
- 25 g tvarohu
- 25 g zakysané smetany
- cukr podle chuti
Postup:
- Čokoládu pomalu povolte ve vodní lázni. Mezitím si v míse vyšlehejte smetanu s tvarohem a postupně vmíchejte do rozpuštěné čokolády tak, aby se ušlehaná směs nesrazila.
- Obsah vmíchejte do zakysané smetany a na závěr podle chuti doslaďte. Můžete podávat.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.