Láska na talíři aneb Co vaří profíci doma na Valentýna
„My s Ájou sice Valentýna moc neprožíváme, ale když ji chci potěšit, největší úspěch sklízím s bramborovými noky v jakékoli variantě. Nikdy nešlápnu vedle ani se smaženou brokolicí s vařenými bramborami nebo s nějakou českou klasikou s knedlíkem,“ vyjmenovává své domácí hity kreativní šéfkuchař Ambiente František Skopec.
Michal Bučkó z Esky si s manželkou Anelin, manažerkou Hamburku, potrpí na delikatesy – při speciálních příležitostech jim domov provoní například hovězí wellington s duxelles (houbová nádivka) a omáčkou z portského vína i bramborový fondán.
U šéfkuchařů Brasileir boduje italská kuchyně. Martin Matys, šéfkuchař Brasileira U Zelené žáby, by na Valentýna uvařil manželce lasagne. Šéfkuchař Slováče, Karel Brigant, by sáhl do paměti pro recept, který zná ještě z let, kdy začínal vařit v Pasta Fresce. „Připravil bych pastu pasticciata – tenkrát jsme ji do ní dávali šunku a omáčku pomodoro, kterou jsme nakonec zjemnili pár lžícemi mascarpone. Takhle ji doma dělám dodnes a pořád slaví úspěch,“ vzpomíná Karel.
Na Itálii sází taky šéfkuchař Čestru Pavel Brichzin: „Mám doma vegetariánku, takže bych uvařil nějaké jednoduché bezmasé jídlo, třeba špagety pomodoro. Ty jí udělají radost vždycky!“ Jeho přítelkyně Lucka, která pracuje v Čestru v kuchyni, by ho odměnila vlastnoručním sushi s uzeným úhořem, avokádem a kaviárem.
Večeře pro přátele v UMu
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.