Léto v Ambiente bude nabité novými podniky
Eska
Na začátku června restaurace na šest týdnů zavře. Čeká ji rekonstrukce, při které se dolní a horní patro rozdělí na dva samostatné podniky. V přízemí zůstane pekárna s bistrem, které bude dál podávat oblíbené dlouhé snídaně a také rychlé obědy, v prvním patře vznikne nová restaurace s názvem Štangl. Během měsíční uzavírky se v Esce nebude péct chleba. Pekaři se na dobu rekonstrukce přestěhují do Michle, kde budou dál péct chleba 33 – koupíte ho například na Rohlík.cz pod názvem chleba Eska odjinud.
Štangl
Šéfkuchař Martin Štangl vybuduje ve zrekonstruovaném prostoru novou restauraci. Sezení pro hosty bude komornější, příjemnější a s výhledem na otevřenou kuchyni. Z ní budou kuchaři vydávat degustační večeře z místních surovin od farmářů, z lesa a louky. Otevření se plánuje na prázdniny.
Marie B
Sesterský podnik La Degustation Bohême Bourgeoise, pojmenovaný po legendární kuchařce, roste v Dlouhé ulici vedle Bokovky. Kuchyni povede jeden ze stávajících šéfkuchařů La Degustation Jiří Šoura, pojetí interiéru navrhují lidé ze Studia Olgoj Chorchoj.
Vin de Marie
Vinotéka hned vedle Marie B se samostatným vchodem. Výběr vín bude mít na starosti Zdeněk Oudes. Otevírat se bude zároveň s Marií B v červnu.
Wagyu z Japonska
V pátek 19. května přiletí do Prahy 100 kg wagyu z japonského Tottori – z farmy, která získala ocenění za nejlepší wagyu v Japonsku. Přijede i její zástupce, pan Torikai, a provede řezníky Amasa a Našeho masa bouráním a prezentací masa v řeznictví. Následovat bude vaření v UMu s kreativními šéfkuchaři a lidmi od masa, kteří se naučí s japonským wagyu správně zacházet, aby ho mohli v příštích týdnech v omezeném množství nabídnout hostům. Cílem je vzdělávat se a nacházet nové způsoby, jak pracovat s českým masem.
Burger Service
Fast food z kvalitních surovin, vedený Radkem Peckem, hned vedle Pizzy Nuovy. Těšte se na šťavnaté burgery, hranolky a otevírací dobu až do noci.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.