facebook
instagram

Jaké byly začátky druhého nejstaršího Lokálu – U Bílé kuželky?

12. srpna 2019
Schovaný v útulných malostranských uličkách – přesto jeden z největších Lokálů, kde se potkávají zástupy turistů i štamgastů. Původně tady byla vinárna, od roku 1862 oblíbená pivnice a v tradici čepování zlatavého moku pokračujeme dodnes.

Lokál U Bílé kuželky

Schovaný v útulných malostranských uličkách – přesto jeden z největších Lokálů, kde se potkávají zástupy turistů i štamgastů. Původně tady byla vinárna, od roku 1862 oblíbená pivnice a v tradici čepování zlatavého moku pokračujeme dodnes. Stavte se k nám posedět, nebo si jídlo a pivo objednejte online a nechejte přivézt až domů.

Otevíral rok po Lokálu Dlouhááá, tedy 2010, je v něm 10 pivních tanků a 190 židlí. Interiér je líbivý, proto bylo velkým překvapením, když trvalo skoro dva roky, než místní lidé Lokál na Malé Straně objevili a vzali za svůj.

Kuželka, vyzdobená ilustracemi Bohumila Vašáka ze Studia Najbrt, je známá vřelou rodinnou atmosférou a tím, že je tu dobrá parta – personál spolu tráví volný čas, a někteří spolu dokonce bydlí.

Jako manažer Kuželku rozjížděl Petr Opálka. Po jeho odchodu do Lokálu CZ sem nastoupil Filip Trčka a poté, co uplynul domluvený rok, předal žezlo současnému manažerovi Františku Šťástkovi – mistru světa v čepování 2013. Kuchyni dlouhé roky vládl Petr Benda.

V létě 2017 se stal kreativcem v Lokálu CZ; vystřídal ho Martin Filip, bývalý zástupce šéfkuchaře La Degustation, a společně vybojovali michelinské ocenění Plate, nyní kuchyni šéfuje Jakub Novák. V dolním patře Kuželky rozjel Lukáš Svoboda svou Školu čepování.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme