facebook
instagram

Na Letné otevřela nová Eska. Nabídne pečivo s sebou a produkty na domácí vaření

Eska Letná se nachází na rohu Malířské a Veletržní
12. února 2025
Foto: Vojtěch Tesárek
Ambiente na Letné právě otevřelo druhou pobočku pekárny Eska. Mladší sestra karlínského podniku vznikla na rohu Malířské a Veletržní ulice. Eska Letná je menší a zaměřuje se hlavně na prodej pečiva a produktů s sebou. Hosté se mohou těšit na vyhlášený chleba 33 z pece na dřevo, výběrovou kávu a širokou nabídku surovin od farmářů a ověřených dodavatelů.

Pekárny s obchodem, ve kterých to žije celý den

Navštivte Esku v Karlíně nebo na Letné. V obou pobočkách každý den pečeme náš vyhlášený chleba 33, chleba 66 je dostupný každý pátek do vyprodání. V Karlíně na vás čeká restaurace s obědy z lokálních surovin a snídaněmi, které podáváme až do odpoledne. Na Letné místa k sezení vystřídal bohatý koloniál a pečivo nebo malé svačiny si můžete odnést s sebou domů. Loupáky, buchty, bábovky i koláče už na vás čekají!
Více informací najdete u nás na webu.

Pátrání po vhodném místě trvalo několik let. Eska totiž potřebuje pec a komín, kvůli kterému je nezbytný vysoký strop. Nakonec se takový prostor našel právě na Letné.

„Intenzivně jsme hledali pět let, už několikrát jsme měli skoro vyhráno, ale nakonec se vždycky objevil nějaký zádrhel. Ve většině případů souvisel právě s komínem. Prostor, ve kterém nakonec Esku otevřeme, našel Tomáš Karpíšek a trvalo dva roky, než se ho podařilo zkolaudovat,“ vypráví šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka, který v obou pobočkách zodpovídá za kvalitu chleba.

Chleba z pece, sladké pečivo, snídaně a malé svačiny

Eska je známá především svým křupavým chlebem z české biomouky, který se peče v peci na dřevo. I nabídka dalšího pečiva na Letné se z velké části shoduje s tou, na kterou jsou hosté zvyklí z Esky v Karlíně

„Je to záměr, aby obě Esky nabízely stejné produkty. Bude to tedy chleba 33 a v pátek i chléb 66. Na Letné budeme péct také sladké pečivo – loupáky, koláče, buchty a naše kremrole z pece na chleba. V Karlíně je hodně oblíbený pastel de nata, a tak ho budeme péct i v druhé pobočce. Nicméně předpokládáme, že k němu v průběhu času přibude i další speciální produkt, který si získá srdce právě letenských hostů,“ plánuje Jarda Kozdělka.

Nová Eska je primárně pekárna s obchodem. Menu je krátké a míst k sezení pomálu – v nabídce hosté najdou několik jednoduchých snídaní a svačin, jejichž hlavní složkou je chleba z pece. Doplňuje ho například máslo, vařené vejce, šunka či sýr. Všechny produkty jsou k dostání i ve zdejším obchůdku, takže si je můžete pořídit i domů.

View post on Instagram
 

„A budeme mít i jeden produkt, který v Karlíně nenajdete – točenou zmrzlinu s příchutí naší tvarohové buchty,“ prozrazuje Katka Hollmannová, generální manažerka Esky Letná.

Větší prostor pro maloobchodní nabídku

Eska Letná se od té karlínské liší především rozšířenou maloobchodní nabídkou. „Soustředili jsme se na to, aby zákazník na jednom místě nakoupil doslova od každého něco. V Esce na Letné tak vznikl koloniál a zároveň největší maloobchodní prostor Ambiente,“ dodává retail manažerka Ambiente Petra Roulland, jejíž tým měl rozšíření nabídky na starost.

V regálech hosté najdou především produkty z Ambiente. Jsou to jak produkty přímo Esky (sušenky, granola nebo zavařeniny), tak šunky a uzeniny z Našeho masa, omáčky a polévky zavařené do sklenic podle receptur Ambiente – z Lokálu, od Kalendů i z Našeho masa, Náš kečup i Naše okurky nebo sladkosti z cukrárny Myšák.

Nechybějí ale ani výrobky od ověřených dodavatelů, se kterými už dlouho spolupracujeme, jako je Farma Struhy, Farma Babina, Probio nebo Kubátova vejce.

Roli šéfpekaře se v Esce Letná chopil Artur Cibulka – znalec chleba a jeden ze služebně nejstarších pekařů v celém Ambiente. Coby generální manažerka tým povede Kateřina Hollmannová, která dlouhé roky patřila k tvářím Pastacaffé, italského konceptu ve Vězeňské ulici.

Na co se na Letné můžete těšit?

Jak se stavěla letenská Eska? 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme