facebook
instagram

Ve čtvrtek si dejte nášup!

16. února 2020
Foto: Aneta Vrkotová
Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst?

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, větší porce, nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku.

Na Tučný čtvrtek bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Kde všude si můžete přecpat břicha – a čím?

🍕 Amano – pizza gourmet s trhaným vepřovým bokem a nakládanými hořčičnými semínky (1 + 1 zdarma); bezedná luštěninová polévka k degustačnímu menu
🍖 Brasileiro Slovanský dům – škvarky s limetou a domácí klobása jako předkrm
🍖 Brasileiro U Zelené žáby – škvarky s limetou jako předkrm a grilovaný bůček s křenem v rámci churrasca
🥓 BIG SMOKERS – plátek uzeného přeštického bůčku (od 17 hodin na účet podniku pod heslem „tučňák“)
🍤 Bruxx – bezedné slávky se špekem a salsicciou
🍖 Café Savoy – pomalu pečený vepřový bok; smažený řízek z krkovice se salátem z bílého zelí a šťouchanými brambory; velké větrníky
🍰 Cukrář Skála – kremrole (1 + 1 zdarma při konzumaci v podniku)
🍔 DISH fine burger bistro – šlehané uzené sádlo s chipotle jako předkrm (pozornost podniku ke každému hlavnímu chodu)
🍫 Eska – čokoláda s chlebem a škvarky (pozornost podniku ke každému účtu)
🥩 Kantýna – chleby se škvarkovou pomazánkou a se sádlem (pozornost podniku po celý den)
🍖 Kuchyň – bůčková pomazánka jako předkrm
🍲 La Bottega Bistroteka – bezedný fazolový krém s tyrolským špekem, salámem picante a vepřovou salsicciou
🍲 La Bottega Gastronomica – bezedný krém z polenty se šalvějí a škvarky z larda, pražená dýňová semínka
🍝 La Bottega Linka – Lasagne alla Bolognese (1 + 1 zdarma)
🍝 La Bottega Tusarova – Tagliolini aglio olio e peperoncino (1 + 1 zdarma)
🥫 Lasagneria – Lasagna di Carnevale
🍖 Lokály – dvojité porce masa nebo nášup u vybraných jídel:
🍖 Dlouhááá – pečený vepřový bok s kapustovým zelím a bramborovým chlebem
🍖 Hamburk – ovarová polévka, pečená vepřová plec po selsku (obědy); ovarový talíř s čerstvým křenem, hořčicí a vejmrdou (večeře); vdolky s povidly a tvarohem
🍖 Korunní – přeštická klobása; steak z vepřové krkovice s hořčičnou omáčkou; holandský sekaný řízek; pečený jitrnicový prejt
🍖 Nad Stromovkou – škvarková pomazánka (předkrm); nadívaný vepřový bůček, červené zelí, špekový knedlík (obědy); ovarové koleno s vejmrdou a hořčicí (večeře); vdolky s povidly a tvarohem
🍖 Pod Divadlem – pečené vepřové se šťouchanými brambory s křenem
🍖 U Bílé kuželky – záhorák z vepřového bůčku; řízek z krkovičky
🍖 U Caipla – talián, klobása, ovarové koleno (předkrm); vařený hovězí krk, pečený bůček se špenátem (obědy); žebra na pivě, steak z krkovice s hořčičnou omáčkou (večeře); žemlovka s jablky a tvarohem
🍖 U Zavadilů – moravský vrabec
🍖 Momoichi Bistro – asijský pečený bůček jako předkrm (pozornost podniku ke každému hlavnímu chodu)
🥓 Mr. HotDog – Pork Belly Slider + malé pivo na účet podniku
🍰 Cukrárna Myšák – velké větrníky
🍖 Naše maso – chleby s huspeninou, se sádlem a s naším tučňákem (pozornost podniku po celý den)
🍝 Pasta Fresca – bruschetti se špekem a rajčaty; spaghetti alla carbonara
🍖 Pastacaffé – trhaná hovězí žebra s kysaným zelím a bramborovými škubánky
🍖 Pizza Nuova – hovězí salsiccia s peperonatou; vepřová salsiccia s pečenou kapustou a chilli (v rámci degustace Neapol i Kampánie); dušená vepřová líčka s toskánskou omáčkou a bramborovým pyré
🍖 Potrefená Husa Hybernská – ovarové koleno s hořčicí, křenem, okurkami a chlebem + pivo Staropramen (pozornost podniku)
🍜 Ramen BRNO – chicharon s uzenou paprikou a zázvorem, škvarky s togarashi
🍜 Sia Restaurant – bezedný košík s knedlíčky Shaomai
🍞 Sisters – chlebíček roastbeef (1 + 1 zdarma při konzumaci v podniku)
🍮 The Eatery – „pribináček“ (pozornost podniku k hlavnímu chodu při rezervaci předem pod heslem „tučňák 2020“)
🍖 Thir a Výčep – jitrnice s křimickým zelím a šťouchaným bramborem
🍖 Vinohradský parlament – bramborový knedlík plněný vepřovým jelitem, krémová slaninová omáčka, list fermentovaného zelí a pražené kroupy (1 + 1 zdarma)

Sledovat můžete facebookovou událost Nášup: Tučný čtvrtek, kde každý den přibývají i fotopozvánky na konkrétní jídla.

Pražské, brněnské a plzeňské podniky spolu slavily Tučný čtvrtek poprvé loni. Propojila je značka Nášup, jejímž cílem je podporovat spolupráci tuzemských i zahraničních šéfkuchařů a konceptů.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme