Noma je zpět
Tak jsme se přece jen dočkali – Noma dnes poprvé otevře dveře šťastlivcům, kteří si zvládli zajistit místo u prostřeného stolu. Už před spuštěním provozu se vědělo, k jakým zásadním změnám dojde. A nemyslíme tím jen přesun do svérázné hippie čtvrti Christiania.
René Redzepi teď hodlá dávat ještě větší důraz na sezonní suroviny. Menu chce sestavovat podle tří základních období – od brzkého léta bude dominovat zelenina, na podzim převezme vládu „les“, a tedy logicky i zvěřina, zatímco zima je ideální čas na důkladnou ochutnávku mořských plodů.
Místa u stolů byla podle očekávání hned pryč – všechny židle se udaly během 24 hodin od spuštění rezervací na první měsíce a čekací listina s dalšími zájemci by vydala na menší knihu. Jsou jich totiž tisíce.
I tak si dnešní menu, které připravil tým Reného Redzepiho, vychutnají i další dva hosté, a to díky speciální kampani na stránkách Omaze. Za symbolickou částku 10 dolarů byly k mání takzvané „vstupy“, ze kterých se náhodně vylosoval výherce průzkumnické výpravy do Kodaně. Tím se nakonec stal Kai K. z Kalifornie a jeho doprovod.
Kromě menu s těmi nejlepšími plody moře je pro výherce přichystán exkluzivní program – zítra je čeká nejen ranní káva s personálem Nomy, ale také prohlídka fermentační laboratoře i testovací kuchyně.
A co nás ještě těší? Všechny peníze vybrané prostřednictvím kampaně půjdou na podporu neziskové organizace MAD.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.