Noma zavře. Šéfkuchař plánuje nový podnik.
Jeho nový podnik by měl v průběhu roku 2017 vyrůst v centru Kodaně, v hippie čtvrti Christiania. René Redzepi (37) chce mít v duchu své filozofie ještě větší kontrolu nad surovinami, ze kterých vaří. Podle něj je Noma, jejíž kuchyni šéfoval dvanáct let, připravena na pořádnou změnu. „Jsem z toho opravdu, opravdu, opravdu nervózní. Nebojím se, ale znervózňuje mě to," připustil v rozhovoru pro New York Times.
V restauraci s farmou plánuje změny v menu. Nenechá se omezovat pravidly degustačních menu a bude nabízet jídla stojící na sezonních surovinách. Na podzim se zaměří na zvěřinu a lesní plody včetně hub, na jaře a v létě zase na zeleninu, zatímco v zimě bude nabízet hlavně ryby a mořské plody. V jarních a letních měsících se z Nomy stane vegetariánský podnik.
Celý článek z New York Times si můžete přečíst zde. Video o budoucnosti Nomy je tady:
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.