Pikantní krk na paprice z Našeho masa
Řezníci v Našem mase vědí, jak na dlouho tažená masa s výraznou omáčkou. Připravte si doma hovězí krk na paprice a pochutnejte si na něm stejně jako u pultu v našem řeznictví.
Krk na paprice
Na 4-6 porcí potřebujete:
- 2 kg hovězího krku směs koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregáno)
- 4 lžíce hovězího loje
- 500 g bílé cibule
- 4 stroužky česneku, oloupané a nastrouhané
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžíce cukru
- 1 malá plechovka rajčat
- 1 červená paprika
- Hovězí krk nasolte a obalte směsí koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregáno). Přes noc nechte krk uležet.
- V hrnci zahřejte lůj a maso v něm ze všech stran důkladně orestujte. Poté dejte maso stranou a dno jemně zasypte kmínem, aby se na tuku hezky rozvoněl. Přidejte bílou cibuli nakrájenou na větší kousky a opékejte do tmavě hněda. Pokude je třeba, lehce podlévejte základ vodou, aby se cibule nepálila. Přidejte česnek a lehce orestujte.
- Dno zasypte mletou červenou paprikou a minutu ji zapražte, aby nezhořkla. Přidejte zhruba lžíci cukru, plechovku rajčat, směs podlejte vodou a chvíli povařte. Vložte maso zpět do hrnce a nechte vše při co nejnižší teplotě dusit. Až bude maso krásně měkké, vyjměte ho a pokrájejte. Vzniklou omáčku svařte na požadovanou hustotu a na závěr k ní přidejte červenou papriku, kterou jste předtím opekli v troubě, zbavili slupky a pokrájeli na kolečka.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.