facebook
instagram

Pikantní krk na paprice z Našeho masa

29. července 2018
Foto: Honza Zima
Řezníci v Našem mase vědí, jak na dlouho tažená masa s výraznou omáčkou. Připravte si doma hovězí krk na paprice a pochutnejte si na něm stejně jako u pultu v našem řeznictví.

Krk na paprice

Na 4-6 porcí potřebujete:

  • 2 kg hovězího krku směs koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregáno)
  • 4 lžíce hovězího loje
  • 500 g bílé cibule
  • 4 stroužky česneku, oloupané a nastrouhané
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 malá plechovka rajčat
  • 1 červená paprika
  1. Hovězí krk nasolte a obalte směsí koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregáno). Přes noc nechte krk uležet.
  2. V hrnci zahřejte lůj a maso v něm ze všech stran důkladně orestujte. Poté dejte maso stranou a dno jemně zasypte kmínem, aby se na tuku hezky rozvoněl. Přidejte bílou cibuli nakrájenou na větší kousky a opékejte do tmavě hněda. Pokude je třeba, lehce podlévejte základ vodou, aby se cibule nepálila. Přidejte česnek a lehce orestujte.
  3. Dno zasypte mletou červenou paprikou a minutu ji zapražte, aby nezhořkla. Přidejte zhruba lžíci cukru, plechovku rajčat, směs podlejte vodou a chvíli povařte. Vložte maso zpět do hrnce a nechte vše při co nejnižší teplotě dusit. Až bude maso krásně měkké, vyjměte ho a pokrájejte. Vzniklou omáčku svařte na požadovanou hustotu a na závěr k ní přidejte červenou papriku, kterou jste předtím opekli v troubě, zbavili slupky a pokrájeli na kolečka.
ambiLogo

Kam na nákup?

Maso a uzeniny z Amasa koupíte v řeznictvích Naše maso v Dlouhé ulici 39, v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme