facebook
instagram

Pikantní krk na paprice z Našeho masa

29. července 2018
Foto: Honza Zima
Řezníci v Našem mase vědí, jak na dlouho tažená masa s výraznou omáčkou. Připravte si doma hovězí krk na paprice a pochutnejte si na něm stejně jako u pultu v našem řeznictví.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je místem pro všechny, kteří hledají kvalitní maso od tuzemských chovatelů. Přijďte si nakoupit do Dlouhé ulice.
Sem pro maso

Krk na paprice

Na 4-6 porcí potřebujete:

  • 2 kg hovězího krku směs koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregáno)
  • 4 lžíce hovězího loje
  • 500 g bílé cibule
  • 4 stroužky česneku, oloupané a nastrouhané
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 malá plechovka rajčat
  • 1 červená paprika
  1. Hovězí krk nasolte a obalte směsí koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregáno). Přes noc nechte krk uležet.
  2. V hrnci zahřejte lůj a maso v něm ze všech stran důkladně orestujte. Poté dejte maso stranou a dno jemně zasypte kmínem, aby se na tuku hezky rozvoněl. Přidejte bílou cibuli nakrájenou na větší kousky a opékejte do tmavě hněda. Pokude je třeba, lehce podlévejte základ vodou, aby se cibule nepálila. Přidejte česnek a lehce orestujte.
  3. Dno zasypte mletou červenou paprikou a minutu ji zapražte, aby nezhořkla. Přidejte zhruba lžíci cukru, plechovku rajčat, směs podlejte vodou a chvíli povařte. Vložte maso zpět do hrnce a nechte vše při co nejnižší teplotě dusit. Až bude maso krásně měkké, vyjměte ho a pokrájejte. Vzniklou omáčku svařte na požadovanou hustotu a na závěr k ní přidejte červenou papriku, kterou jste předtím opekli v troubě, zbavili slupky a pokrájeli na kolečka.

Online řeznictví

Maso, uzeniny, pečivo, hotová jídla i dárky – to vše nakoupíte na e-shopu Našeho masa. Stačí kliknout a objednat. Rozvážíme v Praze a okolí.
Tudy do e-shopu
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme