Sekaná 10. týden
19 ingrediencí současného fine diningu
Velká analytická společnost Tastewise dala dohromady zajímavou studii. Na základě jídelních lístků nejlepších světových restaurací se pokusila vysledovat, které suroviny jsou momentálně nejvíc trendy. Mnoho jich je dáno sezonností, těm ostatním se ale rozhodně vyplatí věnovat pozornost. Přesvědčte se sami.
Kuchař a číšník – dvě strany jedné mince
Ráno a večer kamarádi, přes obědy nepřátelé. Nejspíš to znáte: provokativní otázky číšníků, strohé odpovědi kuchařů, vzájemné obviňování a chvíle, kdy se lidi z kuchyně a placu zároveň nenávidí i potřebují. Jak předejít zbytečným konfliktům? Dočtete se v článku Blanky Datinské.
Oscarová afterparty
Pozvánku dostali jen ti nejvíc VIP z VIP. Řeč je o oscarové afterparty, kterou letos uspořádali Beyoncé a Jay-Z. Na menu šéfkuchaře Daniela Humma z restaurace Eleven Madison Park dorazili do garáže hotelu Chateau Marmont v LA třeba Natalie Portman, Rihanna nebo Leonardo DiCaprio. Kaviár se prý servíroval po litrech.
Kuchař si najde práci všude na světě
Narodil se v chorvatském Záhřebu, studoval ve Švýcarsku, ale doma se cítí být v Praze. I proto Saša Pavlovič odmítl pracovní nabídku v Japonsku a místo toho nastoupil do týmu kreativních šéfkuchařů Ambiente. Teď z něj po roce a půl odchází za další příležitostí do Grand Cru. Co si s sebou odnáší a jak se dívá na povolání kuchaře?
Má host vždycky pravdu?
„Je to ošemetné, ale ano, host má vždycky pravdu,“ tvrdí Tomáš Karpíšek. O tom, jak jednat s nespokojenci na místě, čeho se chytit, když zpětná vazba přijde po internetu, a proč je důležité několikrát se nadechnout, když máte chuť řvát, jsme sepsali celý článek.
Řešení stížností hostů je tento týden žhavé téma – internetem totiž prolétla geniální odpověď majitele restaurace, který na Tripadvisoru reagoval na negativní recenzi. Přitom šlo o manželský pár, který z jeho podniku odešel bez placení. A v takové situaci existuje jen jediná odpověď.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.