facebook
instagram

Tučný čtvrtek propojil restaurace

19. února 2019
Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se zapojuje přes 30 restaurací z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku.

Na Tučný čtvrtek, který letos vychází na 28. 2., bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Břicha si před ním můžete nacpat v podnicích Ambiente, La Collezione, Together a v bistrech The Eatery, Momoichi, Mr. HotDog či pivovar OSSEGG. V Lokálech Hamburk, Nad Stromovkou a v brněnském Lokálu U Caipla hostům nabídnou kromě masopustních pochoutek dvojité panáky, restaurace Sia připraví bezednou polévku, v Bruxxu si můžete přidávat mušlí se špekem, co sníte; Brasileira, Café Savoy nebo Kuchyň na Pražském hradě chystají speciality z vepřového masa, Momoichi bůček po asijsku jako předkrm a The Eatery buchtičky s vaječňákem a spáleným máslem coby dezert na účet podniku.

Zapojí se i La Bottegy Bistroteka, Tusarova či Linka, které nabídnou nášup polévky a těstovin. „La Bottega di Finestra připravila domácí salsicciu s parmazánovou kaší a La Bottega Gastronomica zase trippa alla romana – hovězí dršťky po římsku s rozpečenou focacciou,“ přibližuje plány La Collezione Markéta Tichavská.

Kompletní seznam restaurací a jídel, která chystají najdete zde, nebo na facebookové události Nášup: Tučný čtvrtek, kde budou přibývat i fotopozvánky na konkrétní jídla.

Jedinečností letošního Tučného čtvrtka je spolupráce restaurací napříč pražskou gastronomickou scénou. Pod značkou Nášup, jejímž cílem je propojování tuzemských i zahraničních šéfkuchařů a konceptů, se domluvily tři největší gastronomické skupiny spolu s dalšími podniky.

„V Kodani jsou podobné spolupráce běžné, a tak jsme si chtěli vyzkoušet, jestli by to fungovalo i u nás, raduje se z propojení Tereza Jarčičová z Ambiente, v jejíž hlavě se nápad zrodil. Jak podotýká Tereza Olivová z Together, tradice je dobré nejen udržovat, ale i vytvářet. „Jsme rádi, že se do toho pustilo tolik kvalitních restaurací a podniků s dobrým jménem. Doufám, že se najde hodně uvědomělých hostů, kteří se k celé věci postaví zodpovědně, vezmou si ve čtvrtek a pak asi i v pátek dovolenou a vychutnají si bezedné polévky, bůčky, mastné speciality i další pozornosti,“ vyzývá mluvčí skupiny Together.

🍝 Aromi
minestrone (podáváme do 15 hodin)

🍖 Brasileiro Slovanský dům
vepřový chips s uzenou majonézou
vepřová plec s bůčkem na špízu s bbq omáčkou

🍖 Brasileiro U Radnice
pao de queijo s kachními škvarky
jehla s přeštickým vepřovým bůčkem s hořčicí a čerstvým křenem

🍤 Bruxx
mušle se špekem

🍰 Café Savoy
konfitovaný vepřový bůček, dušené zelí, houskový a bramborový knedlík (podáváme do 16 hodin)
řízek z vepřové krkovice se šťouchaným bramborem (podáváme do 16 hodin)
tučný etažér (od 16 do 18 hodin)
velký větrník z cukrárny

🍰 Cukrář Skála
1+1 brambora z marcipánu

🍖 Eska
drůbeží srdíčka, cibule, jeřabiny

🍲 Kantýna
kulajda z Čestru

🍖 Kuchyň
vepřový vrabec se zelím

🍲 La Bottega Bistroteka
bramborový krém s restovanou pancettou

🍖 La Bottega di Finestra
pórkovo-bramborový krém s křupavou mortadellou

🍖 La Bottega Gastronomica
trippa alla romanna (hovězí dršťky po římsku) s rozpečenou focacciou

🍖 La Bottega Linka
husí kaldoun s žemlovými knedlíčky

🍲 La Bottega Tusarova
krém z kyselého zelí se salsicciou a pečeným zelím

🍖 La Finestra in Cucina
toskánská ribollita s guanciale a slaninovou pěnou (podáváme do 15 hodin)

🍖 Lokál Dlouhááá
ovarové koleno
vepřové výpečky s dušeným zelím

🍖 Lokál Hamburk
tučný talíř (ovar, škvarky, bůček, škvarková pomazánka, tlačenka)
ovarová polévka
vepřové výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem
dvojité panáky

🍖 Lokál Nad Stromovkou
vepřové výpečky s kysaným zelím a špenátem a bramborovým knedlíkem
ovarové koleno
uzená krkovice, křen, hořčice
dvojité panáky

🍖 Lokál Pod Divadlem
konfitovaný vepřový bůček s jablečným pyré a pečenými brambory

🍖 Lokál U Bílé kuželky
pečený rolovaný bůček s červeným cibulovým zelím a karlovarským knedlíkem

🍖 Lokál U Caipla
talián s křenem a hořčicí
přeštická klobása z našeho řeznictví
steak z vepřové krkovice s cibulovou omáčkou
vařený hovězí krk s křenovou omáčkou
pečený jitrnicový prejt
holandský sekaný řízek
dvojité panáky

🍖 Lokál U Zavadilů
moravský vrabec s dušeným hlávkovým zelím a bramborovým knedlíkem

🍖 Momoichi Bistro
asijský bůček jako předkrm ke každému hlavnímu chodu

🥓 Mr. HotDoG
dvojitá slanina do sliderů

🍰 Cukrárna Myšák
velký větrník

🍖 Naše maso
tučný chleba se sádlem, škvarkovkou, výpečky a tučňákem

🍗 OSSEGG Praha
pivní guláš z vepřových líček s chlebovými knedlíky se špekem, cibule, křen

🍝 Pasta Fresca
spaghetti alla carbonara

🍖 Pastacaffé
trhaná hovězí žebra (podáváme do 15 hodin)

🍖 Pizza Nuova
domácí vepřová porchetta s toskánskou omáčkou, bramborovým pyré a grilovanou kořenovou zeleninou

🍖 Potrefená husa
svíčková omáčka s houskovým knedlíkem

🍜 Sia Restaurant
indonéská polévka Soto Ayam

🍞 The Eatery
buchtičky s vaječňákem a spáleným máslem (podáváme od 17:30, při rezervaci nebo na místě řekněte heslo Tučňák 2019)

🍲 Vinohradský Parlament
vydatná tučná polévka
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme