facebook
instagram

Sekaná 8. týden

21. února 2019
Kdo je letošním Baristou roku? O čem se mluví v Ambiente? A kde dostanete přidáno na Tučný čtvrtek? Odpovědi najdete v Sekané, kterou jste právě otevřeli.

Baristou roku se stává…
Zdeněk Hýbl, spolumajitel pražské kavárny Onesip Coffee. „Upřímně, když jsem šel na pódium při vyhlašování, doufal jsem ve 3. nebo 4. místo. Finálová šestka byla opravdu silná, všichni odvedli slušný výkon a to, že jsme nakonec urvali 1. místo my, byl a je neskutečný pocit. Když píšu my, myslím tím celý tým kolem mě, protože je to z velké časti trofej právě pro nás,“ napsal na svém Instagramu. Povedlo se, i přes rozlitou konvičku mléka – gratulujeme!

View post on Instagram
 

O čem se letos mluví v Ambiente?
Jaký je rozdíl mezi faceliftem a redesignem a ve kterých restauracích se můžete v dohledné době těšit na změnu? Klára Kvitová vyzpovídala přímo Tomáše Karpíška, zakladatele Ambiente. Prozradil toho hodně – například jestli Eska otevře další pekárnu, co chystá Naše maso a Café Savoy nebo čím se lišíl facelift a redesign.

View post on Instagram
 

Noma 2.0 už má michelinské hvězdy
Ale „pouze“ dvě. Otevření známé dánské restaurace na nové adrese bylo úspěšné – chválili ji kritici i hosté. První Noma byla čtyřikrát po sobě vyhlášena nejlepší restaurací na světě a michelinští komisaři jí udělili hvězdy tři, letos ale v průvodci padlo o jednu méně. Oficiální důvod není znám, hned první rok po otevření však komisaři hvězdičkami spíš šetří. Tak si počkáme.

View post on Instagram
 

Tučný čtvrtek propojí restaurace
Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se tentokrát zapojuje více než třicet podniků z Prahy, Brna a Plzně. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě vydatných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, dvojité panáky nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Co přesně 28. února restaurace nabídnou, se dočtete zde.

View post on Instagram
 

Problémy se zaměstnanci
Těch měl John Vaňhara po otevření své první pizzerie v Los Angeles víc než dost. „“ nebo „“ psal na svém blogu. Proto se rozhodl podnik na čas zavřít a spojit se s americkým řetězcem Dodo. „Je oficiálně otevřeno. V režii to má velmi šikovná manažerka, která má za sebou otevření tři poboček v USA pro Dodo. Dříve pracovala v Dodo v Moskvě. Všechny moje zkušenosti se zaměstnanci mi potvrdila, má velmi podobné. Jediné řešení je být v provozovně každý den a zaměstnance si vypiplat. Postupně a pomaličku. Procházela stejným peklem,“ napsal.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme