Sekaná 17. týden
Večeře desetiletí
Mexická Noma od minulého týdne servíruje večeře a první ohlasy jsou plné nadšení. „Nejlepší jídlo za posledních deset let,“ napsal Washington Post v podrobné recenzi. Venku je i důkladná fotoreportáž, ve které si můžete prohlédnout každý chod z menu za šest set dolarů.
Špekáčky na Karpíška
Víte, jak dostanete ze špekáčku na ohni maximum chuti? Nařízněte ho „na Karpíška“!
Špekáčky na nedělní pálení čarodějnic doporučujeme pořídit v Našem mase nebo v Kantýně. Amaso jich dodalo 650 kg! Seženete je také na www.ereznictvi.cz, a to v balení po pěti nebo deseti.
Další várka wagyu
V Kantýně a Našem mase mají novou várku wagyu z Amasa. Díky dlouhému a pomalému výkrmu a speciálním krmným dávkám vyniká maso tohoto exkluzivního plemene velmi výrazným mramorováním. „Steaky připravené z tohoto hovězího vyhlášené po celém světě,“ vysvětluje Vlasta Lacina.
Eleven Madison Park otevírá neformální restauraci
Nejlepší fine diningové restaurace začínají hromadně otevírat neformální podniky, kde jejich jídla můžete ochutnat za zlomek ceny. Po Momofuku nebo Vetri s tímto konceptem přichází i současná jednička Eleven Madison Park. Jejich nová restaurace Made Nice zahájí provoz v pondělí.
V Café Savoy vytunili snídaně
Roman Frencl a kreativní šéfkuchaři Ambiente si pohráli s jejich složením. „V kontinentální snídani je teď šunka, ementál, vejce nahniličko a opečený chléb Šumava,“ vypočítává šéfkuchař Roman Frencl. Snídaně Savoy obsahuje chlebíčky se šunkou a bramborovým salátem, vejce nahniličko a croissant; při objednání francouzské snídaně dostanou hosté vejce natvrdo, zeleninový koláč, šunku, vepřové klobásy, francouzský toust s javorovým sirupem, ovoce a opečené brambory.
Nové košile v Lokálech
Manažeři v Lokálech teď nosí košile s potiskem od ilustrátora Kakalíka. Jsou dílem designérky Kristiny Netíková, která připravila uniformy i pro další podniky Ambiente.
Ikea chce vlastní restaurace a kavárny
Ve švédském nábytkovém řetězci zjistili, že třetina zákazníků chodí do Ikey pouze za jídlem. Teď si hrají s myšlenkou, že budou švédské masové kuličky servírovat v restauracích a kavárnách. Plánují je otevřít ve městech po celém světě.
Jaká je budoucnost jídla?
Bloger pan Cuketka spustil speciál Budoucnost jídla. Zamýšlí se v něm nad tím, co budou lidé jíst za sto let, jak bude vypadat zemědělství a výroba potravin, které dosud neznámé technologie přijdou a co to s jídlem provede. Schválně, co tomu říkáte?
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.