Sekaná 37. týden
Hoří!
Požáry v restauracích bohužel nejsou nic neobvyklého. Podle statistik 43 % z nich zaviní hořlavé suroviny a materiály jako olej, alkohol, pečicí papír nebo alobal. Oheň se většinou rychle dostane do odsávacích systémů, které v restauracích bývají plné mastnoty. „Určete si pravidelné sanitární dny a zaměřte se na všechna tato místa,“ doporučuje hasič na Fine Dining Lovers. A dejte si pozor i na úniky plynu a přehřáté elektrospotřebiče.
Umývač nádobí – tichý hrdina každé restaurace
V kuchyni většinou pracuje už léta, takže vždycky ví, kde co je, a dokáže vám sehnat, na co si vzpomenete. Přitom je téměř neviditelný. S umývačem nádobí se zkrátka vyplatí být kamarád!
Tohle víno voní po…
Na výběr je spousta možností. Sto nejčastějších dali dohromady sommelieři z vinařství Bouchard Ainé & Filsaprico v přehledné infografice. Teď už se ve vinných aromatech neztratíte.
6 cen Emmy pro Anthonyho Bouirdana
Převzít už si je bohužel nepřijde, kvalitu cestovatelské show téhle gastronomické legendy to ale potvrdilo. Za svůj pořad Parts Unknown získal Anthony Bouirdan posmrtně Poslední série bude mít na CNN premiéru 23. září.
Nové hvězdy Chef’s Table
Víc žen a víc rozmanitosti. Nádherný dokumentární seriál na Netflixu si v páté a šesté sérii poradí s tématy, kvůli kterým jeho tvůrci čelili největší kritice. Příští dvě řady představí osm nových tváří gastronomického světa. Kamera tentokrát nezůstane jen ve fine diningových restauracích, ale zaměří se i na lokální podniky.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.