Sekaná 7. týden
David Chang jako olympijský korespondent
„Nejlepší způsob, jak poznat nové místo, je se projíst se jím,“ tvrdí šéfkuchař David Chang. Během olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu reportuje pro americkou televizi NBC jako gastronomický korespondent. Sledujte jeho Instagram.
Stůl pro jednoho
Jak se chovat k hostům, kteří přijdou do restaurace povečeřet sami? Hlavní pravidlo zní: rozhodně nesoudit. I když máte stoly prostřené pro skupiny, menu postavené na jídlech určených ke sdílení a rezervační systém dovoluje zaznamenat rezervaci nejméně pro dvojici, host-samotář nesmí vycítit žádný „problém“. Naopak. Postarejte se o něj jako o krále – vezměte ho na prohlídku kuchyně nebo mu přinejmenším nabídněte něco na čtení.
Promiňte, máme pauzu!
Rapidní pokles objednávek v čase mezi obědem a večeří řeší restaurace různě. Některé zavřou, jiné zastaví jen kuchyni a další na to jdou jako Uber. Londýnský podnik Bob Bob Ricard teď během dne mění ceny v jídelním lístku podle toho, jaká je zrovna poptávka. A funguje to.
35 kousků sushi
Nebyla by to opravdová Sekaná bez pořádné infografiky. Tentokrát od mistrů sushi. Najdete na ní pětatřicet tradičních druhů. Hodí se před výletem do Japonska nebo jako plakát na zeď.
Co si ohlídat při vstupu do restaurace
První dojem je důležitý, to víme všichni. Kde získat plusové body u hostů ještě předtím, než si v restauraci odloží kabáty? Prozradí Filip Trčka.
Ferran Adrià a jeho Bullipedia
Bude mít 17 500 stran. A 35 svazků. Původně to měla být obrovská online databáze podobná Wikipedii, ovšem zaměřená na všechno kolem jídla. Teď jeden z nejvýznamnějších šéfkuchařů světa oznámil, že v následujících čtyřech letech vydá cyklus bezmála čtyřiceti knih o gastronomii.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.