facebook
instagram

Jak se žije personálu největšího Lokálu?

30. července 2018
Foto: Honza Zima
73 metrů dlouhá hospoda s bezmála 300 místy – to je Lokál Dlouhááá. Zdá se vám, že tady musí číšník zákonitě přijít o rozum? Se správnou organizací práce jde ukočírovat i takhle velký provoz, a dokonce s chladnou hlavou.

Na nezasvěcené působí Lokál Dlouhááá jako noční můra každého číšníka. Skoro pořád je narváno, a tak se může zdát, že napojit a nakrmit takovou masu lidí je úkol hodný supermana. Ve skutečnosti se tu neztratí ani začátečník. V Dlouhé to totiž mají zorganizované...

Zapoj se!

Dělá vám radost dobré jídlo, skvělá parta lidí a úsměv na tváři hosta? Zamiřte na web Zapoj se a začněte pracovat v některém z podniků Ambiente.

4 pozice k ruce číšníkům

Oproti běžným provozům jsou v Dlouhééé čtyři pozice, které jinde nenajdete – jídlonoš, pivonoš, uvaděčka a kasař. „Díky nim není práce číšníka tak náročná, jak by se mohlo zprvu zdát,“ vysvětluje generální manažer Luboš Dupák a dodává, že má každý číšník svůj rajon, o který se stará. Jinak by se musel minimálně rozdvojit.

Objednat a zkasírovat

Tyto jediné dvě činnosti mají v Dlouhééé na starosti číšníci. Přesto je jejich práce náročná, a to hlavně „na hlavu“ – jsou totiž v neustálém kontaktu s hosty. „I když má každý svůj rajon, jsme si vědomi toho, že může být těžké zachovat pořádek v tak velkém prostoru. Právě proto máme pomocné pozice. Číšníci se tak můžou soustředit čistě na komunikaci s hosty,“ zdůrazňuje Luboš Dupák.

Rovnováhu mezi jednotlivými pozicemi udržuje vrchní. Ten má také na starost tu nejdůležitější věc – spokojenost hostů. V hospodě často vidíte pobíhat i manažera, který nese zodpovědnost za celý provoz.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme