facebook
instagram

Připravte si tatarák z Lokálu

8. října 2022
Foto: Honza Zima
Každá hospoda má svůj zaručený recept na svůj tatarák a my vám naservírujeme ten, který je starý jako Lokál sám!

Na jednu porci tataráku budete potřebovat:

Dobré pivo a poctivá kuchyně

Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. V roce 2009 jsme otevřeli Lokál Dlouháááá a brzy následovaly další. Dnes jich máme devět – sedm v Praze a po jednom v Plzni a Brně.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni. 
Pojďte dál!

Na marinádu:

  • 10 g hořčice
  • 25 g kečupu
  • 1 g mleté sladké papriky
  • 3 g soli
  • 0,5 g drceného kmínu
  • 1 g worchesteru
  • 1 g čerstvě mletého černého pepře
  • 3 krajíce chlebu
  • stroužky česneku na potření

Postup:

  1. Maso umelte v mlýnku najemno. Dbejte na to, aby byl mlýnek vychlazený, maso do něj dávejte přímo z lednice.
  2. Umleté maso pořádně promíchejte s cibulí, okurkami, žloutkem a marinádou. 
  3. Podávejte s topinkami potřenými pořádnou vrstvou česneku.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme