Připravte si tatarák z Lokálu
Každá hospoda má svůj zaručený recept na svůj tatarák a my vám naservírujeme ten, který je starý jako Lokál sám!
Na jednu porci tataráku budete potřebovat:
- 145 g hovězího zadního
- 35 g nadrobno nakrájené cibule
- 17 g kyselé okurky nadrobno nakrájené
- 1 žloutek
Dobré pivo a poctivá kuchyně
Lokály jsou splněným snem o české hospodě, kde jsou štamgasti jako doma. V roce 2009 jsme otevřeli Lokál Dlouháááá a brzy následovaly další. Dnes jich máme devět – sedm v Praze a po jednom v Plzni a Brně.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni.
Čepujeme pivo čerstvé do posledního loku a vaříme jako doma. Lokál jsou české hospody, kde si dáváme záležet na dobrém pivu a poctivé kuchyni.
Na marinádu:
- 10 g hořčice
- 25 g kečupu
- 1 g mleté sladké papriky
- 3 g soli
- 0,5 g drceného kmínu
- 1 g worchesteru
- 1 g čerstvě mletého černého pepře
- 3 krajíce chlebu
- stroužky česneku na potření
Postup:
- Maso umelte v mlýnku najemno. Dbejte na to, aby byl mlýnek vychlazený, maso do něj dávejte přímo z lednice.
- Umleté maso pořádně promíchejte s cibulí, okurkami, žloutkem a marinádou.
- Podávejte s topinkami potřenými pořádnou vrstvou česneku.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.