Tatarák Parisian z Café Savoy
S tatarákem není moc práce, ale správná kombinace přidaných surovin, to je věda! Receptů je spousta a každý má svou tajnou přísadu, díky které je jedinečný. Tenhle je už dlouhá léta součástí jídelního lístku Café Savoy. Snoubí se v něm chuť hovězího masa s nakyslými kapary a jemnou chutí čerstvých žampionů.
Na 4 porce potřebujete:
- 720 g hovězího zadního
- 40 g najemno nakrájené cibule
- 60 g najemno nasekaných kaparů
- 160 g najemno nakrájených kyselých okurkek
- 20 g čerstvých žampionů, nakrájených na kostičky
Na marinádu:
- 40 g dijonské hořčice
- 48 g kvalitního kečupu
- 4 g mletého chilli
- 40 g majonézy
- 4 g mleté papriky
- 4 g mletého černého pepře
- 12 g soli
- 32 ml smetany ke šlehání
- 4 žloutky
- Mlýnek na maso nastavte na středně hrubé mletí a maso namelte. Použijte maso přímo z lednice, při mletí totiž vzniká teplo a maso se rychleji kazí.
- Smíchejte s ostatními ingrediencemi a marinádou a pořádně promíchejte.
- Podávejte s hranolkami, tak jak jej servírují v Café Savoy. Výborný bude i na topinkách.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.