facebook
instagram

Tatarák Parisian z Café Savoy

16. října 2019
Foto: Marek Kučera
S tatarákem není moc práce, ale správná kombinace přidaných surovin, to je věda! Receptů je spousta a každý má svou tajnou přísadu, díky které je jedinečný. Tenhle je už dlouhá léta součástí jídelního lístku Café Savoy. Snoubí se v něm chuť hovězího masa s nakyslými kapary a jemnou chutí čerstvých žampionů.

Na 4 porce potřebujete:

  • 720 g hovězího zadního
  • 40 g najemno nakrájené cibule
  • 60 g najemno nasekaných kaparů
  • 160 g najemno nakrájených kyselých okurkek
  • 20 g čerstvých žampionů, nakrájených na kostičky

Na marinádu:

  • 40 g dijonské hořčice
  • 48 g kvalitního kečupu
  • 4 g mletého chilli
  • 40 g majonézy
  • 4 g mleté papriky
  • 4 g mletého černého pepře
  • 12 g soli
  • 32 ml smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  1. Mlýnek na maso nastavte na středně hrubé mletí a maso namelte. Použijte maso přímo z lednice, při mletí totiž vzniká teplo a maso se rychleji kazí.
  2. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a marinádou a pořádně promíchejte.
  3. Podávejte s hranolkami, tak jak jej servírují v Café Savoy. Výborný bude i na topinkách.
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme