facebook
instagram

Recept na sendvič s hovězím hrudím z Našeho masa

27. srpna 2019
Foto:Honza Zima
Vypadá jednoduše, ale klíč úspěchu je v koření a chytře zvolené příloze. Připravte si tenhle výtečný sendvič i doma – podle receptu šéfkuchaře Našeho masa Martina Zavoďana.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.

Na 5 porcí potřebujete:

  • 1 kg hovězího hrudí
  • ½ kg najemno nakrájené cibule
  • ½ plechovky nakrájených konzervovaných rajčat
  • 1 malé světlé pivo
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce cukru
  • 10 krajíců chleba Eska 33

Na rub:

  • 50 g mletého hořčičného semínka
  • 30 g mletého kmínu
  • 5 g mletého černého pepře
  • 5 g kajenského pepře špetku mletého fenyklu
  • 30 g soli

Na salát:

  • ¼ hlávky bílého zelí
  • ¼ hlávky červeného zelí malý kelímek plnotučného bílého jogurtu
  • 2 lžíce vinného octa hrst nakrájené pažitky špetku soli, pepře a cukru
  1. Smíchejte všechny suroviny na rub.
  2. Hovězí ze všech stran osolte, narubujte a nechte aspoň den odležet v lednici.
  3. Vyndejte maso z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu. Pak ho na rozpáleném hovězím loji ze všech stran zatáhněte dohněda.
  4. V hrnci, ve kterém jste opékali maso, osmahněte cibuli a přidejte rajčata. Ještě chvíli restujte. Pak přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.
  5. Přilijte pivo, přihoďte bobkový list a vše ještě jednou provařte. Do směsi vložte hovězí, přikryjte a pečte přes noc při teplotě 110 °C. 
  6. Opečené maso vyndejte, šťávu sceďte a zredukujte na hustší omáčku. Hovězí nakrájejte na tenké plátky a vraťte do šťávy.
  7. Oba druhy zelí nakrouhejte a smíchejte s jogurtem. Přidejte vinný ocet, sůl, pepř, cukr, pažitku a promíchejte.
  8. Krajíce chleba Eska 33 nasucho opečte a rovnoměrně potřete salátem. Na něj pak rozprostřete plátky masa.
ambiLogo

Nakupte si domů!

Maso na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.