Recept na sendvič s hovězím hrudím z Našeho masa
Vypadá jednoduše, ale klíč úspěchu je v koření a chytře zvolené příloze. Připravte si tenhle výtečný sendvič i doma – podle receptu šéfkuchaře Našeho masa Martina Zavoďana.
Na 5 porcí potřebujete:
- 1 kg hovězího hrudí
- ½ kg najemno nakrájené cibule
- ½ plechovky nakrájených konzervovaných rajčat
- 1 malé světlé pivo
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce cukru
- 10 krajíců chleba Eska 33
Na rub:
- 50 g mletého hořčičného semínka
- 30 g mletého kmínu
- 5 g mletého černého pepře
- 5 g kajenského pepře špetku mletého fenyklu
- 30 g soli
Na salát:
- ¼ hlávky bílého zelí
- ¼ hlávky červeného zelí malý kelímek plnotučného bílého jogurtu
- 2 lžíce vinného octa hrst nakrájené pažitky špetku soli, pepře a cukru
- Smíchejte všechny suroviny na rub.
- Hovězí ze všech stran osolte, narubujte a nechte aspoň den odležet v lednici.
- Vyndejte maso z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu. Pak ho na rozpáleném hovězím loji ze všech stran zatáhněte dohněda.
- V hrnci, ve kterém jste opékali maso, osmahněte cibuli a přidejte rajčata. Ještě chvíli restujte. Pak přisypte cukr a nechte zkaramelizovat.
- Přilijte pivo, přihoďte bobkový list a vše ještě jednou provařte. Do směsi vložte hovězí, přikryjte a pečte přes noc při teplotě 110 °C.
- Opečené maso vyndejte, šťávu sceďte a zredukujte na hustší omáčku. Hovězí nakrájejte na tenké plátky a vraťte do šťávy.
- Oba druhy zelí nakrouhejte a smíchejte s jogurtem. Přidejte vinný ocet, sůl, pepř, cukr, pažitku a promíchejte.
- Krajíce chleba Eska 33 nasucho opečte a rovnoměrně potřete salátem. Na něj pak rozprostřete plátky masa.
Nakupte si domů!
Maso na tehle recept koupíte v Našem mase v Dlouhé ulici 39 nebo v řeznictví v Kantýně v ulici Politických vězňů 5, obojí v Praze 1. Anebo nakupujte online.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.