facebook
instagram

Vajíčková pomazánka podle Martina Štangla

28. března 2016
Foto: Jan Červenka
Máte v lednici spoustu natvrdo uvařených vajíček? Udělejte z nich pomazánku! Tady je návod šéfkuchaře Esky Martin Štangla.

Vařte jako profíci!

Naučte se vybrat a připravit maso, péct chleba, krájet nebo dochucovat. Zkušení odborníci vám předají spoustu cenných rad, osvědčených tipů i tajných triků.
Přihlašujte se tady.

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 50 g bílého jogurtu
  • 100 g pomazánkového másla
  • lžíci dijonské hořčice
  • 1 menší cibuli
  • kyselé okurky (dle chuti)
  • pažitku

Jak na to?

1. Vejce uvařte natvrdo, 10 minut od začátku varu. Dejte pozor, aby byla vajíčka celá ponořená.

2. Uvařená vajíčka, cibuli a kyselé okurky nadrobno pokrájejte, pažitku nasekejte. Poté všechny ingredience smíchejte v míse.

3. Důležité je míchat pomazánku až úplně nakonec a ne moc dlouho, aby se jednotlivé suroviny nerozmačkaly.

Jak pomazánku dotáhnout k dokonalosti? Martin Štangl navrch přidává opečenou slaninu a zelené lístky.

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme