Vajíčková pomazánka podle Martina Štangla
Máte v lednici spoustu natvrdo uvařených vajíček? Udělejte z nich pomazánku! Tady je návod šéfkuchaře Esky Martin Štangla.
Budete potřebovat:
- 4 vejce
- 50 g bílého jogurtu
- 100 g pomazánkového másla
- lžíci dijonské hořčice
- 1 menší cibuli
- kyselé okurky (dle chuti)
- pažitku
Jak na to?
1. Vejce uvařte natvrdo, 10 minut od začátku varu. Dejte pozor, aby byla vajíčka celá ponořená.
2. Uvařená vajíčka, cibuli a kyselé okurky nadrobno pokrájejte, pažitku nasekejte. Poté všechny ingredience smíchejte v míse.
3. Důležité je míchat pomazánku až úplně nakonec a ne moc dlouho, aby se jednotlivé suroviny nerozmačkaly.
Jak pomazánku dotáhnout k dokonalosti? Martin Štangl navrch přidává opečenou slaninu a zelené lístky.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.