Vanilkové rohlíčky z Pastacaffé
Šéfkuchař Pastacaffé Jirka Bergman peče vanilkové rohlíčky podle receptu své maminky. Jsou ihned křehké a na jazyku se jen rozplývají!
Budete potřebovat:
- 600 g hladké mouky
- 160 g moučkového cukru
- 80 g mletých lískových oříšků
- 80 g mletých vlašských ořechů
- 400 g másla
- 2 žloutky
- moučkový cukr s vanilkou
- Mouku smícháme s prosátým cukrem, vmícháme oba druhy ořechů, povolené máslo a žloutky. Vypracujeme těsto a necháme ho odležet do druhého dne.
- Předehřejeme troubu na 170 °C a plechy vyložíme pečicím papírem. Z těsta tvarujeme rohlíčky a pečeme je do světle zlaté barvy.
- Na suchý čistý plech nasypeme moučkový cukr s vanilkou a ještě teplé rohlíčky do něj opatrně sesuneme z pečicího papíru. Zlehka je ze všech stran obalíme v cukru. Hotovo!
Tip: Moučkový cukr s vanilkou
Do vzduchotěsné dózy vsypeme cukr, a buď do ní vložíme celý vanilkový lusk, nebo jej podélně rozkrojíme a do cukru přidáme vyškrabaná semínka. Nádobu uzavřeme – a za pár dní máme krásně voňavý domácí vanilkový cukr.
Do vzduchotěsné dózy vsypeme cukr, a buď do ní vložíme celý vanilkový lusk, nebo jej podélně rozkrojíme a do cukru přidáme vyškrabaná semínka. Nádobu uzavřeme – a za pár dní máme krásně voňavý domácí vanilkový cukr.
Vanilkové rohlíčky a další cukroví si můžete objednat i domů a to přímo v restauracích Pastacaffé ve Vězeňské a Vodičkově ulici.
Sladké a veselé!
Chcete si dosladit Vánoce tradičním cukrovím? Ještě je čas objednat vypečenou radost přímo od cukrářů! Do krabic vám ji zabalí v Café Savoy nebo v Pastacaffé, v Myšákovi seženete chlazená těsta i čokoládovou polevu a další polotovary. P.S.: Neodolávejte dlouho a rezervujte si také sváteční vánočku!
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.