Chleba z Esky bude dočasně odjinud
Pražská restaurace Eska se 4. 6. na několik týdnů uzavře kvůli plánované rekonstrukci. Během ní bude mimo provoz i pekárna, chleba se však bude péct dál. Tým pekařů se i se surovinami a kvasem přesouvá do pekárny v Michli, kde Esce půjčili pec.
Složení chleba zůstane beze změny, i nadále půjde o čerstvý řemeslný chléb z bio mouky z Probia, jedinou změnou bude způsob pečení. Zatímco v Esce se bochníky pekly v peci na dřevo, v půjčené pekárně mají plynovou a elektrickou.
Tradiční pec na dřevo chlebu dodává vypečenou, křupavou kůrku tmavé barvy a typickou kouřovou chuť. „Z takové pece nikdy nevytáhnete dva stejné kousky, každý bochník je originál. Chleba z vypůjčené plynové a elektrické pece bude mít trochu jinou kůrku, a chuť po ohni z něj také neucítíte. Na druhé straně je chuť díky moderní technologii celistvější a výsledek stabilnější,“ dodává k chystané změně šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka.
Po dobu rekonstrukce se tedy bude oblíbený chléb Eska 33 prodávat pod názvem Chleba Eska odjinud. K dostání bude na Rohlíku a v prodejně i e-shopu řeznictví Naše maso.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.