Co jsme servírovali v Ambiente v dubnu? Velikonoční menu, piva z USA a nový e-shop Esky

Vítejte v Ambiente

Řeznická olympiáda v Paříži
Česko se poprvé zúčastnilo řeznické olympiády v Paříži a zastupovala ho řeznice Monika Remeš. Ta se na největší mezinárodní oborovou událost připravovala pod dohledem mistra řezníka Františka Kšány z Amasa. A i když v soutěži jednotlivců World Champion Young Butcher na medaili mezi 22 soutěžícími nakonec nedosáhla, byla její účast zásadní pro navázání kontaktů se světovou řeznickou komunitou.
Drink měsíce v klubu Ambiente
V klubu Ambiente jsme zákazníkům míchali jednoduchou, ale skvělou osvěžující bezinkovou limonádu. Stačilo bezinkový sirup od Daniela Froldy ze Sirupů z Vysočiny dolít sodou, přidat led, promíchat a ozdobit snítkou máty. Sirup je vyrobený z čerstvě natrhaných květů černého bezu, má krásnou zlatožlutou barvu a intenzivní vůni připomínající lipové květy.
Letenská Eska má svůj e-shop
Nově si můžete oblíbené produkty z letenské Esky objednat i online. Na www.eskadomu.cz najdete náš chleba 33, sladké koláče, mléčné výrobky, máslo, vejce, džemy, nakládanou zeleninu… prostě veškerý sortiment, na který jste zvyklí v obchodě. Zatím fungujeme bez dovozu, ale taška s nákupem pro vás už bude připravená a vy si ji rovnou vyzvednete na „výdeji“. Žádné čekání ve frontě!
USA na čepu
V dubnu do Pultu a ke Dvěma kohoutům přijela vzácná návštěva až z Ameriky – sládkové Brienne a Lindsay z pivovarů Sacred Profane a Wild East. Parta ze Dvou kohoutů a Pultu se s nimi potkala ve Spojených státech na konferenci, na kterou letěli s projektem Beer The Czech Way.
Generální manažerka Pultu Tereza a sládek Lukáš ze Dvou kohoutů pečlivě vybrali šest amerických piv – speciálů i ležáků, které hosté mohli v jeden den v obou podnicích ochutnat. A kdo otestoval všech šest piv, mohl soutěžit o speciální ceny!
Speciální velikonoční menu
V Ambiente se Velikonoce slavily se vším všudy! V karlínské Esce pekli mazance, beránky, jidáše i chodský koláč, na menu přidali kuře s nádivkou a chlebíčky. Na Letné Eska lákala na mazance, beránky a koblihy s pistáciovým krémem. Myšák připravil věneček se sekanými pistáciemi a vajíčky z mléčné čokolády také a mazance, beránky a matcha zajíce na objednávku s sebou. Lokály slavily Zelený čtvrtek zelenými jídly, na Velký pátek nabídly bezmasá jídla a o velikonočním víkendu servírovaly jehněčí maso. Pasta Fresca zařadila na menu polévku z medvědího česneku, kopřivové ravioli s burratou a ricottou, tagliatelle s králičím ragú a grilované jehněčí kotletky. A v Pultu se během velikonočního víkendu čepovaly dva zelené kyseláče: ovocný Upside Růžek 14° a sladkokyselý Funky Fluid Gelato Jelly 18°.
Snídaně ve Štanglu
Každou sobotu od 9 do 11 hodin ve Štanglu nově připravujeme tříchodovou degustační snídani. Tři chody z těch nejlepších surovin, ve kterých probouzíme nečekané a nevšední chutě. Protože ráno dělá den – a ten váš by měl být neopakovatelný. Počet míst je omezený, proto si včas rezervujte stůl.
A ve Štanglu nastala ještě jedna změna: degustační menu už není šestichodové, ale pětichodové.
Talíř s kaprem
Dárkové karty Ambiente zdobí ilustrace od vybraných umělců. V roce 2023 se na nich objevil kapr od Jakuba Matušky aka Maskera – a doplaval až na limitovanou edici porcelánových talířů. Ty navrhl Michal Froněk ze studia Olgoj Chorchoj a vyrobil Matěj Polách, mistr keramické dílny UMPRUM. Talíř si můžete zakoupit v klubu Ambiente v Burzovním paláci.
- Institut PIVO spustil nový zážitek: rozlučku se svobodou! Čekají vás tři hodiny týmových výzev, ve kterých prověříte své pivní znalosti a naučíte se správně čepovat. Co si načepujete, to si vypijete!
- V Burger Service byl celý měsíc na menu šťavnatý Smash Deluxe Wild Garlic – vymazlený burger s medvědím česnekem a bramborovými chipsy.
- Lokál v Korunní měl v sobotu 26. dubna narozeniny – naráželo se speciální narozeninové pivo, které si lidé z podniku uvařili společně se štamgasty v pivovaru Dva kohouti.
- Head baristé Ambiente Óňa Štökl a Jarda Novotný vyrazili do Rumunska na veletrh COFFeEAST – okouknout nové technologie, známé i neznámé pražírny, kávovou scénu v Bukurešti a spoustu toho ochutnat.
- V Brasileiru Slovanský dům mají nové saláty – s rýžovými nudlemi a bůčkem, s mořskými plody a černou rýží a též jarní salát s ředkví a kedlubnou.
- Zástupci Našeho masa, Amasa, Čestru a obou Brasileir se vydali na inspirační cestu do Nebrasky, aby se podívali, jak tam chovají krávy a jak farmáři a restaurace pracují s masem.
- Několik lidí z týmu UMu zajelo do Maďarska ochutnat langoše i guláš a prozkoumat tamní současnou gastronomii. Zároveň byli i na Slovensku upevnit kontakty (nejen) s dodavateli plánované slovenské restaurace.
- Ve Dvou kohoutech se společně s brand manažerem Lokálu.cz Adamem Utíkalem vařilo První pivo po práci – pro všechny markeťáky. Pivo, co vám dá zapomenout, že jste si na ráno vlastně naplánovali poradu. A že vám v inboxu visí „pár“ nevyřešených mailů.
- Pivo, skvělé jídlo a perfektní atmosféra – Dva kohouti pořádali pivní párování. Hosté si užili pivní speciály od Kohoutů a k nim jarní jídla od kreativních šéfkuchařů.
- V Café Savoy se konal Drůbeží Kulinář a přiletěli kohouti i kachny. Zaujali hlavní roli ve čtyřech vyladěných chodech inspirovaných francouzskou kuchyní, které si poté vychutnali členové Kulinářského klubu našeho věrnostního programu.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.