Chuť Ameriky s českou pečlivostí. Plzeňský Lokál Pod Divadlem se připojuje ke Slavnostem svobody

Lokál Pod Divadlem

V hospodách Lokál, momentálně působících na devíti místech v Praze, Brně a Plzni, se běžně podává poctivá česká kuchyně spolu s pečlivě ošetřeným pivem. Menu v plzeňském Lokálu Pod Divadlem nyní výjimečně doplní nabídka inspirovaná druhou stranou Atlantiku.
Důvodem je výročí 80 let od osvobození Plzně americkou armádou na konci druhé světové války, které si město připomene Slavnostmi svobody. Ty se letos konají ve dnech 2.–6. května 2025. A zatímco festival nabídne návštěvníkům desítky koncertů, komentované přelety či vystoupení vojenských jednotek, v Lokále Pod Divadlem budou na hosty čekat typická americká jídla a nápoje.
Hovězí brisket i Coca-Cola
„Oslavy svobody jsou v Plzni velkou událostí – a my věříme, že k nim patří také správné občerstvení. Kdo si chce slavnostní den užít naplno, může se nejprve nadchnout atmosférou a přehlídkami festivalu, a poté u nás poznat Ameriku také po gastronomické stránce,“ láká Michaela Hauptmann, generální manažerka Lokálu Pod Divadlem.
Při přípravě slavnostního menu se tým plzeňského Lokálu inspiroval chutěmi, které si většina hostů vybaví ve spojitosti se zámořím jako první. Základem nabídky se tak stal hovězí brisket v housce servírovaný s hranolky. Ty si mohou hosté dopřát i ve výraznější verzi, s čedarem a papričkami jalapeños.
K pití nebude chybět ikonická Coca-Cola, jež dočasně doplní českou Kofolu, a o sladkou tečku na závěr se postará jahodový milkshake. Menu přitom spojuje to nejlepší z americké kuchyně s přístupem typickým pro Lokál – tedy s důrazem na čerstvost, vyvážené chutě a poctivé porce.
Svobodu lze oslavit různě: ať už v rytmu festivalové hudby na ulici, nebo v poklidu u stolu s dobrým jídlem. Americké menu si můžete sami či společně s přáteli vychutnat ve dnech 3. a 4. května 2025 v Lokále Pod Divadlem v Plzni.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.