facebook
instagram

Očima Filipa Trčky: Co všechno vnímá host?

9. srpna 2018
Foto: Patrik Antczak
Lidé, kteří chodí k vám do restaurace, si možná všímají dění v podniku daleko pozorněji, než si myslíte. Tak třeba...

Vítejte v Ambiente

Ambiente je prostředí, které tvoří lidé se stejným pohledem na gastronomii. V našich podnicích měníme jídlo v zážitek a věříme, že tou nejlepší ingrediencí naší práce je radost. Od otevření první restaurace uběhlo už téměř třicet let. Od té doby jsme otevřeli spoustu dalších konceptů.
Přijďte se k nám podívat.

Nedávno jsem potkal jednoho z našich stálých hostů. Opravdu dlouholetý a loajální host, kterého si pamatuju už z doby, kdy jsem pracoval v Mánesce. Čas od času na sebe někde narazíme, pozdravíme se a prohodíme pár slov.

Tentokrát bylo ale naše setkání přeci jen trošku jiné. Hovor se po krátké chvíli stočil na „lidi“. „Víte, já už vlastně do Ambiente chodím hlavně kvůli těm vašim lidem. Samozřejmě – skvělé jídlo, obsluha, atmosféra... na to všechno jsme si už tak nějak zvykli, očekáváme to a stalo se to vlastně samozřejmostí. Ale ti lidi! Ti mě fakt baví!“

Následovala série informací, postřehů a krátkých příběhů o Ambi zaměstnancích, jaké bych asi od hosta úplně nečekal. Kdo kde nastoupil, popřípadě skončil, kdo přešel ze Savoye do Myšáka, změny na manažerských postech a na druhé straně i lítost, že někteří už nejsou v restauracích vidět. To zahřeje…

Překvapilo mě, jak obrovský přehled o personálním dění u nás tenhle člověk má, jak citlivě vnímá každou změnu a že si detailně pamatuje situace, které se mu u nás přihodily málem před dvaceti lety. Po tomhle setkání jsem si připomněl a znovu uvědomil, co všechno hosté vnímají – a jak pozorně. Je to výraz zájmu a to je myslím dobře!

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme