Jak na rychlou čokoládovou polevu? Zkuste recept z cukrárny Myšák
![](https://imgctx.com/cdn-cgi/image/width=3840,quality=65,format=auto/https://data.eu.cntmbr.com/jidlo-a-radost/jidlo-a-radost/0273057e-06d7-488a-8a1f-9d713b685f30.jpeg)
Čokoládou polevou vyšvihnete na vyšší level jakýkoli sladký dezert nebo vánoční cukroví. Pokud nemáte času nazbyt, jistě oceníte recept od Lukáš Pohla z cukrárny Myšák.
Suroviny:
- 500 g hořké čokolády, kolem 70 %
- 100 g oleje, ideálně jednodruhového zastudena lisovaného
Postup:
- Čokoládu rozpusťte při 45 °C – nikdy by neměla pálit na prstu. Můžete použít vodní lázeň i mikrovlnku (na střední stupeň 2 minuty a pak po minutě kontrolujte až do rozpuštění).
- Přidejte olej a pomocí ponorného mixéru důkladně promixujte, tak aby vznikla hladká a lesklá poleva. Využijete ji na polévání i potahování.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.