Jak na rychlou čokoládovou polevu? Zkuste recept z cukrárny Myšák

Čokoládou polevou vyšvihnete na vyšší level jakýkoli sladký dezert nebo vánoční cukroví. Pokud nemáte času nazbyt, jistě oceníte recept od Lukáš Pohla z cukrárny Myšák.
Myšák: Cukrárna v srdci Prahy

Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu, kde zákusky připravujeme na dvě sousta, abyste si mohli vychutnat více druhů. Najdete u nás tradiční české pochoutky jako indiánky, kremrole nebo věnečky. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přidají čerstvé pečivo. Podívejte se na menu.
Suroviny:
- 500 g hořké čokolády, kolem 70 %
- 100 g oleje, ideálně jednodruhového zastudena lisovaného
Postup:
- Čokoládu rozpusťte při 45 °C – nikdy by neměla pálit na prstu. Můžete použít vodní lázeň i mikrovlnku (na střední stupeň 2 minuty a pak po minutě kontrolujte až do rozpuštění).
- Přidejte olej a pomocí ponorného mixéru důkladně promixujte, tak aby vznikla hladká a lesklá poleva. Využijete ji na polévání i potahování.
Líbil se vám článek?
Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.