facebook
instagram

Jak na rychlou čokoládovou polevu? Zkuste recept z cukrárny Myšák

21. listopadu 2024
Foto: Jakub Zeman
Čokoládou polevou vyšvihnete na vyšší level jakýkoli sladký dezert nebo vánoční cukroví. Pokud nemáte času nazbyt, jistě oceníte recept od Lukáš Pohla z cukrárny Myšák.

Česká cukrárna v srdci Prahy

Vítejte v cukrářské dílně Lukáše Pohla a jeho týmu. Zákusky děláme na dvě sousta, abychom vám dali ochutnat víc druhů. Baristé vám k nim připraví výběrovou kávu a pekaři přibalí čerstvé pečivo.
Vyberte si

Suroviny:

  • 500 g hořké čokolády, kolem 70 %
  • 100 g oleje, ideálně jednodruhového zastudena lisovaného

Postup:

  1. Čokoládu rozpusťte při 45 °C – nikdy by neměla pálit na prstu. Můžete použít vodní lázeň i mikrovlnku (na střední stupeň 2 minuty a pak po minutě kontrolujte až do rozpuštění).
  2. Přidejte olej a pomocí ponorného mixéru důkladně promixujte, tak aby vznikla hladká a lesklá poleva. Využijete ji na polévání i potahování.
View post on Instagram
 
ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme