facebook
instagram

Jak nařezat špekáček, aby byl co nejvíc propečený

14. června 2018
Foto: Honza Zima
Pokud vám na opečeném špekáčku nejvíc chutnají křupavé „rohy“, naučíme vás, jak je maximalizovat.

Vzhůru pro kvalitní maso

Hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle vlastních receptur. Řeznictví Naše maso je chrámem pro všechny, kteří touží po kvalitním masu ze zvířat tuzemských chovatelů. A pokud nemůžete do prodejny v Dlouhé ulici, nakupte na e-shopu Naše maso.
Nakoupím online!

Obvykle se špekáček nakrajuje jen na koncích a doprostřed se zapichuje klacek. V Našem mase mají zlepšovák, díky kterému budou šťastní ti, kdo to mají rádi pěkně vypečené.

Řezník František Kšána doporučuje vyvarovat se opékání špekáčku nad nejvyššími plameny. „Když budete klackem otáčet nad okrajem ohniště, budete mít špekáček, který chutná jako právě vytažený z udírny. Jíst uzeniny opečené do černa škodí zdraví, a navíc pak ani nejsou chutné,“ uzavírá řezník. 

ambiLogo

Líbil se vám článek?

Sledujte naše novinky. Každý druhý pátek vám je pošleme.

Dále servírujeme